Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

zondag 13 oktober 2013

Wortelsoep met koriander

Ik maak er eens een soepje van! … Van wat? Ewel, van worteltjes en koriander, kan het simpeler?
Dit soepje is heel vlug klaar en helemaal geen saaie wortelsoep.

wortelsoep met koriander

Wat heb ik gebruikt:

1 bussel worteltjes, geschild en in stukken gesneden
1 middelmatige ui, fijngesnipperd
1 à 1½ l groentebouillon, ik heb bouillon gebruikt 'Taste of Inspirations', Delhaize
1 eetlp olijfolie
1 theelp korianderzaadjes, gekneusd in de vijzel
½ bosje verse koriander
zeezout
gemalen zwarte peper

wortelsoep met koriander

Hoe ga je tewerk:

Zet de pot op de sudderplaat en verwarm de olijfolie. Fruit hierin de ui en het korianderzaad.
Voeg de wortelen toe en laat eventjes meestoven. Leg het deksel op de pot, laat 1 minuutje staan en verplaats de pot naar de bakoven.

Verwarm de groentebouillon als je verse gebruikt of maak groentebouillon aan met kokend water.

Na 20 minuutjes zijn de worteltjes gaar. Pureer ze in de blender en voeg groentebouillon toe. Het is de bedoeling dat je een gladde soep bekomt. Breng op smaak met zeezout en een draaitje van de pepermolen.

Hak de verse koriander fijn, ook de steeltjes. Hou wel een paar blaadjes apart.
Roer de gehakte koriander onder de soep en werk vlak voor het opdienen af met enkele blaadjes koriander.

Smakelijk!

wortelsoep met koriander

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly