Intro
Apt,
groot als stad, groot als markt. Apt is waarschijnlijk één van de
grootste steden in de omgeving en wat zeker is: één van de grootste
markten. We verdwalen zowat in de oude binnenstad.
We
gaan van kraam naar kraam, kopen ons elk een prachtige sjaal, kwestie
van origineel uit de hoek te komen in Brugge, en keren zelfvoldaan
terug naar 'onze hameau'.
Na
een uitgelopen 'goûte' bij onze 'voisins'
gaan we voor een vlug-klaar filet mignon met super
groentjes die je enkel hier kan vinden!
Ingrediënten
1
varkenshaasje
enkele
blaadjes salie, fijngehakt
2
à 3 teentjes
knoflook, geperst
olijfolie
12
kleine courgettes
5
punt paprika's
krieltjes
Herbes
de Provence
versgemalen
zwarte peper
zeezout
Bereiding
Verwarm
de oven op 200°. Schrob
de aardappeltjes en snij ze in gelijke stukken. Schik ze in het
midden van een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie en Herbes
de Provence. Laat ze 10 minuten bakken in de oven.
Snij
het varkenshaasje overlangs in twee. Bestrijk een helft met
fijngehakte salie blaadjes en knoflook. Kruid met peper en zeezout.
Bind het vlees op met keuken touw of zoals ik met garen.
Halveer
de courgettes in de lengte. Verwijder de steel en de zaadjes van de
paprika's en snij in ringetjes.
Verwarm
wat olijfolie in een pannetje en schroei het vlees dicht, geef het
een korstje.
Haal
de schaal met aardappeltjes uit de oven, drapeer er de groentjes rond
en leg het vlees boven op de aardappeltjes. Besprenkel de groentjes
met olijfolie en strooi er wat Herbes de
Provence en zout over.
Schuif
de schaal terug in de oven. Na nog 10 minuutjes zijn de groentjes
beetgaar en het vlees à point.
Bon
appétit!