Intro
Een cosy
zondagavond, buiten wakkert de wind aan en de lucht is dreigend. Binnen
ruikt het naar vers gebakken stokbrood. De echtgenoot haalt een
Chardonnay, Laurent Douchy, boven en ik tover een smeuïge Camembert
op tafel. Niet zo maar een Camembert, maar eentje met net dat ietsje
meer.
Ingrediënten
een
Camembert
de Normandie, Taste of Inspirations, Delhaize
1 teen
knoflook, gepeld en in fijne reepjes gesneden
1
eetlepel golden syrup, kan
ook met ahornsiroop of honing
verse
tijm blaadjes
geutje
witte wijn
Bereiding
Neem de
Camembert
uit het doosje en verwijder het
papier van de verpakking. Leg een vierkant stuk aluminiumfolie in het
doosje. Leg de Camembert er terug in.
Prik met
de punt van een mes gaatjes in de bovenkant van de Camembert
en druk er de stukjes knoflook in. Strooi er de blaadjes tijm over en
besprenkel met de siroop. Giet een geutje witte wijn over de
Camembert,
door de gaatjes in de korst
mengt de wijn zich met de kaas.
Plooi de
hoeken van de aluminiumfolie losjes over de kaas. Plaats het rooster
op de onderste richel van de braadoven en zet het doosje erop
gedurende 15 minuten. Plooi de folie open en laat het kaasje nog 5
minuten in de oven. Dien
onmiddellijk op en laat het jullie smaken!