Intro
Eén
ding moet je de Fransen meegeven: als ze iets commercieels zien dan
gaan ze er ook 100% voor. De
echtgenoot en ik lieten ons volledig inpalmen door wel 100 Fontaines
in 'Fontaine de Vaucluse'.
Alles draait rond de bron dus na een leuke
dag kuieren in, wat dacht je: 'Fontaine de Vaucluse' waar we een
lekkere 'Salade Gourmandise' gegeten hebben
in een recht toe recht aan restaurantje met de wel heel toepasselijke
naam: Fontaine de Glaces gaan
we, eens
thuis, voor: un Fontaine de Légumes!
Ingrediënten
6
vastkokende aardappeltjes
1
ui
2
gele puntpaprika's
1
grote aubergines
2
courgettes
1
gedroogd pimentje
8
tenen look
Herbes de Provence
olijfolie
grof
zeezout
versgemalen
zwarte peper
Bereiding
Laat
de pel aan de aardappels en schrob ze. Snij in gelijke niet te grote
stukken. Pel
de ui en snij in halve maantjes. De
lookteentjes snij je in fijne schijfjes. Verwijder
de steel en de zaadjes uit de paprika's. Snij ze in fijne ringetjes. Snij
de aubergines en courgettes in gelijke stukken. Plet
het pimentje of doe het in de vijzel.
Neem
best een pot met zware bodem. Fruit de look in wat olijfolie. Zodra
de look een kleurtje heeft, voeg je de aardappels toe. Laat ze een
5-tal minuutjes mee fruiten in de olijfolie. Roer af en toe zodat ze
zich niet vastzetten aan de bodem. Nu
volgt de gesneden ui. Stoof ook al roerend. Kruid
met Herbes de Provence, zeezout en een
draaitje van de pepermolen.
Leg
het deksel op de cocotte en laat verder garen op een laag vuurtje,
gedurende 10 à 15 minuutjes. Indien nodig voeg je een weinig water
bij. Hou het in de gaten! Dit
is de basis van ons stoofpotje.
Voeg
nu de paprika's, courgettes en aubergine stukken toe. Roer om en laat
onder gesloten deksel nog 10 à 15 minuten verder garen. Nu
is het moment gekomen om te zien of de aardappeltjes gaar zijn.
Extra / Tip
Dien
ze op met een lekker stukje gegrild vlees. In
onze 'coin caché' was het terug met 'Porc en Provence'. Bon
appétit!