Chèvre chaud

Intro

We zitten in de Provence, de Luberon, en de stad waar antiekliefhebbers elkaar ontmoeten: L'Ilse sur la Sorgue. Ergens moeten de echtgenoot en ik wel een paar uren gemist hebben in de geschiedenisles want wij komen hier voor de link met het water en … lekker eten.
chèvre chaud
Het stadje ligt inderdaad op een eiland in de Sorgue en heeft langs de waterkant het éne restaurant naast het andere. Ons kennende gaan wij de binnenstad in naar een typisch plekje, we kennen dit al van vorig jaar: ' L'art de vivre' daar krijg je al het lekkers van de Provence in één bord.
L'Isle sur la Sorgue
Terug thuis gaan we voor een iets mildere versie van de 'Provence in je bord': Chèvre chaud. 
 

Ingrediënten

voor 2 personen:

jonge slablaadjes
een vinaigrette op basis van graantjes mosterd, olijfolie en Xérèsazijn, peper & zeezout
enkele kleine tomaatjes
enkele zwarte olijven
een vers geitenkaasje, dwars doorgesneden
tijmhoning
Herbes de Provence
olijven tapenade
2 stukken stokbrood, gehalveerd

Bereiding

Dresseer op twee borden: de slablaadjes, tomaatjes en zwarte olijven. Besprenkel met wat vinaigrette.
Rooster 2 helften van het stokbrood en besmeer met tapenade.
Beleg de 2 andere helften met geitenkaas, Herbes de Provence, 1 koffielepel tijm honing en wat olijfolie.
chèvre chaud
Schuif ze +/- 5 minuten onder de grill. De kaas hoeft niet gekleurd te zijn, maar de honing moet wel gesmolten zijn. De toastjes mogen een kleurtje hebben. Dien onmiddellijk op. Dit is een super salade voor een lichte lunch.
chèvre chaud
Bon appétit!