Intro
We
zitten in de Provence, de Luberon, en de stad waar antiekliefhebbers
elkaar ontmoeten: L'Ilse sur la Sorgue. Ergens moeten de echtgenoot
en ik wel een paar uren gemist hebben in de geschiedenisles want wij
komen hier voor de link met het water en … lekker eten.
Het
stadje ligt inderdaad op een eiland in de Sorgue en heeft langs de
waterkant het éne restaurant naast het andere. Ons kennende gaan wij
de binnenstad in naar een typisch plekje, we kennen dit al van vorig
jaar: ' L'art de vivre' daar krijg je al het lekkers van de Provence
in één bord.
Terug
thuis gaan we voor een iets mildere versie van de 'Provence in je
bord': Chèvre chaud.
Ingrediënten
voor 2 personen:
jonge
slablaadjes
een
vinaigrette op basis van graantjes mosterd, olijfolie en Xérèsazijn,
peper & zeezout
enkele
kleine tomaatjes
enkele
zwarte olijven
een
vers geitenkaasje, dwars doorgesneden
tijmhoning
Herbes de Provence
olijven
tapenade
2
stukken stokbrood, gehalveerd
Bereiding
Dresseer
op twee borden: de slablaadjes, tomaatjes en zwarte olijven.
Besprenkel met wat vinaigrette.
Rooster
2 helften van het stokbrood en besmeer met tapenade.
Beleg de 2 andere helften met geitenkaas, Herbes
de Provence, 1 koffielepel tijm honing en wat olijfolie.
Schuif
ze +/- 5 minuten onder de grill. De kaas hoeft niet gekleurd te zijn,
maar de honing moet wel gesmolten zijn. De toastjes mogen een kleurtje
hebben. Dien
onmiddellijk op. Dit is een super salade voor een lichte lunch.
Bon
appétit!