Intro
De
pompoen, ook wel 'Koning van de herfst' genoemd is in deze periode
van het jaar alom tegenwoordig. We versieren er ons huis en tuin mee
en we gebruiken hem volop in de keuken. Vandaag
rooster ik een mooie oranje pompoen die ik verwerk in een slaatje.
Ingrediënten
een
Hokkaido pompoen
1 rode
chili peper, met of zonder pitjes, in fijne ringetjes gesneden
1
limoen, in partjes gesneden
3
eetlepels pompoenpitten, geroosterd
1
Romeinse sla en 2 little gems, gespoeld en in stukken gescheurd
200 gram
Salakis feta, in blokjes gesneden of verkruimeld
olijfolie
Voor
de dressing:
1
eetlepel vloeibare honing
1
theelepel mosterd, Wostyn
3
eetlepels olijfolie
1
eetlepel balsamico
peper en
zeezout
Bereiding
Voor de
dressing meng je de mosterd met de honing, roer er geleidelijk de
olijfolie en de balsamico onder. Breng op smaak met peper en zout.
Snij de
pompoen in halve maantjes, verwijder de schil. Schik de
pompoen in een ovenschaal, verdeel er de partjes limoen en de rode
chili over. Druppel er wat olijfolie over. Schuif
de schaal in het midden van de braadoven, gedurende 20 Ã 30 minuten.
De pompoen moet gaar zijn, maar mag niet uiteen vallen.
Rooster
de pompoenpitten in een droge pan op de sudderplaat. Of rooster de
pitten op bake-o-glide op de sudderplaat.
Schik de
sla op twee borden. Verdeel er de lauwe geroosterde pompoen over.
Werk af met de feta en pompoenpitten. Lepel er hier en daar wat van
de dressing over. Eventueel nog wat zeezout en versgemalen peper.
Extra / Tip
Met een
lekkere boterham erbij hebben we alles voor een gezonde lunch.