Intro
Een
lekker luie zondag in de Provence. Heerlijk lang slapen, uitgebreid
ontbijt en … niets moet alles kan.
We
halen net de markt in Coustellet. Vele marktkramers zijn al aan
het inpakken. We gaan voor een viskraam dat nog in volle actie is.
Ik
kies voor 'filets de maquereaux', ze zien
er prachtig uit en ik zie al meteen de mogelijkheid om er een
Provençaalse twist aan te geven.
Ingrediënten
½
kg makreelfilets, afgespoeld en gedroogd met keukenpapier
½
ui, in maantjes gesneden
kleine
tomaatjes, gehalveerd
Mini-courgettes, in schijfjes gesneden
3
soeplepel kleine zwarte olijven van Nyons
olijfolie
3
takjes rozemarijn, in zijn geheel
grof
zeezout
versgemalen
zwarte peper
125
g pappardelle, of pasta naar keuze
Bereiding
Doe
wat olijfolie in een pot en bak de uien glazig.
Voeg
de courgette schijfjes en de takjes rozemarijn toe en laat, onder
gesloten deksel, een 5-tal minuten mee stoven.
Doe
er de olijfjes bij en roer ze onder de courgettes. Laat nog 5
minuutjes meestoven.
Voeg
de tomaatjes toe, kruid met peper en zeezout, schep alles ondereen.
De tomaatjes hoeven enkel warmte op te nemen en mogen niet uiteen
vallen. Zet het vuur af.
Bak
de makreelfilets op de velkant gedurende 2 minuten, draai ze om en
laat nog 1 minuutje bakken. Dien
op met pappardelle.
Extra / Tip
Quel
vin? Vin blanc de Pays de Vaucluse, Viognier 2012, Domaine du Coulet Rouge!