Intro
Ik maak
er eens een soepje van! … Van wat? Wel, van worteltjes en
koriander, kan het simpeler?
Dit
soepje is heel vlug klaar en helemaal geen saaie wortelsoep.
Ingrediënten
1 bussel
worteltjes, geschild en in stukken gesneden
1
middelmatige ui, fijngesnipperd
1 Ã 1½
l groentebouillon, ik heb bouillon gebruikt 'Taste of Inspirations',
Delhaize
1 eetlepel
olijfolie
1 theelepel
korianderzaadjes, gekneusd in de vijzel
½ bosje
verse koriander
zeezout
gemalen
zwarte peper
Bereiding
Zet de
pot op de sudderplaat en verwarm de olijfolie. Fruit hierin de ui en
het korianderzaad. Voeg de
wortelen toe en laat eventjes meestoven. Leg het deksel op de pot,
laat 1 minuutje staan en verplaats de pot naar de bakoven.
Verwarm
de groentebouillon als je verse gebruikt of maak groentebouillon aan
met kokend water.
Na 20
minuutjes zijn de worteltjes gaar. Pureer ze in de blender en voeg
groentebouillon toe. Het is de bedoeling dat je een gladde soep
bekomt. Breng op smaak met zeezout en een draaitje van de pepermolen.
Hak de
verse koriander fijn, ook de steeltjes. Hou wel een paar blaadjes
apart. Roer de
gehakte koriander onder de soep en werk vlak voor het opdienen af met
enkele blaadjes koriander. Smakelijk!