Intro
Vandaag
blijven we hangen in onze 'hameau'. We
hebben hier nog wat buit liggen van onze recentste strooptocht langs
'un marché paysan'. Ik
gebruik kleine courgettes, ze zien er niet zo mooi blinkend en gaaf
uit, maar de smaak is zo intens. Het vruchtvlees is ook veel
steviger. We gaan
voor een heerlijk en o zo simpel pastagerechtje.
Ingrediënten
125
g spirelli, of een andere kleine
pasta
12-tal
kleine courgettes
2
lookteentjes, gepeld en in schijfjes gesneden
1
gedroogd pimentje, fijngesneden
enkele
blaadjes salie, fijngehakt
olijfolie
1
soeplepel tapenade van zwarte olijven
1
geitenkaasjes, demi-sec
grof
zeezout
zwarte
peper van de molen
Bereiding
Schrob
de courgettes en snij ze in schijfjes. Fruit
de look in een soeplepel olijfolie, laat lichtjes kleuren. Voeg
het pimentje en de salie toe, laat eventjes meestoven. Doe
de courgettes erbij, kruid met zeezout en peper van de molen. Roer
goed om. Laat 10 Ã 15 minuutjes onder gesloten deksel garen. De
courgettes moeten wel beetgaar blijven.
Kook
ondertussen de pasta in gezouten water. Giet
de pasta af, bewaar wat van het kookvocht. Voeg
de pasta bij de beetgare courgettes. Meng
de tapenade onder de pasta. Doe er een paar lepels van het kookvocht
bij.
Verdeel
over twee borden. Verbrokkel er het geitenkaasje over. Werk af met
wat olijfolie.
Extra / Tip
Dit
pastagerechtje doet een beetje denken aan 'pasta puttanesca', maar
met courgettes in plaats van tomaten. Bon
apétit!
Quel vin?