Mijn
liefde voor lekker eten en alles wat ermee te maken heeft, heb ik met
de paplepel binnen gekregen. Mama was altijd bezig in haar kleine
oergezellige keuken… dessertborden vol met 'Sneeuwballen'...
Boules aan het rijzen onder een dekentje… spekken 'trekken'…
bokalen vol ingemaakte groenten uit de tuin… het zelf
gekweekte varken verwerken...
Voor
mij is koken ontspannen, het maakt me blij. Ik ben dan ook altijd op
zoek naar receptjes. Kookprogramma's op tv vervelen me nooit. Geen
enkel tijdschrift blijft intact, altijd kan ik er wel een receptje
uitscheuren dat dan in een culinaire papierberg verdwijnt. Ik heb een
'onweerstaanbare drang' naar boeken- of kookwinkels. Ik kom dan ook
zelden met lege handen thuis.
De
echtgenoot is mijn grootste fan! We zijn twee handen op één
culinaire buik. Onze vakanties staan steeds in het teken van leuke
marktjes, de plaatselijke keuken en de typische restaurantjes. Deze
laatste blijken we wonderwel te vinden in de meest afgelegen steegjes
in de meest onnoemelijke dorpjes.
Verwacht
geen culinaire hoogstandjes op mijn blog. Ik maak een dagdagelijkse
keuken met oog voor gezonde variatie en op ritme van de seizoenen.
Groenten spelen de hoofdrol in mijn menu's. Ik kook streekgebonden, maar durf wel eens 'vreemdgaan'. Vetten gebruik ik met mate.
Mijn
trouwe rots in de branding is mijn 3-oven AGA. Het is het hart van
ons huis en om deze te vervangen zou ik een waterkoker, broodrooster,
stomer, friteuse, toaster, microgolf, koffiezet, broodmachine, …
en nog andere 'kast vullende' toestellen nodig hebben.