Intro
De
echtgenoot komt de keuken binnen met een kanjer van een pompoen in de
armen. Trick or Treat! daagt hij uit ... Meteen
heb ik een naam voor mijn pittig gekruide pompoensoep.
Ingrediënten
1 kg
pompoen, geschild, zaden verwijderd, in stukken gesneden
2 uien
2
teentjes look, geplet
1 liter
verse kippenbouillon
3 cm
verse gember, fijngesneden
2
eetlepels korianderzaad
2
theelepels komijnzaad
olijfolie
versgemalen
zwarte peper
zeezout
bladpeterselie
of verse koriander
Bereiding
Rooster
de koriander- en komijnzaadjes een paar minuten in een droge
antikleefpan, zo geven de droge kruiden een rijk aroma af. Je kan de
pan zowel op de sudderplaat zetten of op de bodem van de braadoven.
Hou ze wel in de gaten, ze branden vlug aan. Wrijf na
het roosteren de zaden fijn in een vijzel.
Snij de
ajuin in grove stukken en stoof glanzend in een beetje olijfolie.
Voeg de fijngesneden gember en de geperste look toe en laat eventjes
meestoven. Voeg de
stukken pompoen toe, roer goed en laat eventjes mee fruiten. Giet er
de kippenbouillon over, breng aan de kook op de hete plaat. Zodra de
inhoud aan de kook is, zet je de pot een paar uur in de sudderoven.
Pureer
de soep met de staafmixer of in de blender. Proef en kruid verder af
met peper en zout. Werk af met peterselie of koriander.
soep,gember,korianderzaad,komijnzaad,Halloween,herfst,pompoen,