Intro
A lazy
Sunday afternoon … zin in een makkelijk, snel klaar 'comfort food'
toetje.
Even in de frigo snuisteren en wat zie ik daar, een potje
mascarpone met, hoe kan het tegenwoordig ook anders, een
overduidelijke "-30% vetgehalte". Op het aanrecht nog een doos met
wat speculoos. Die twee dat is een "match made in Heaven". Laat ik me
daar maar eens mee bezighouden. Het idee van 'less is more' past
perfect met het dessertje dat ik mijn hoofd heb. Je bent amper een
kwartier aan de slag.
Let's
start!
Ingrediënten
250 gram
mascarpone, Galbani, -30% vetgehalte
75 gram
kristalsuiker
180 ml
slagroom, Campina room 33%
een
vanillestokje, de zaadjes
8-tal
speculoos koekjes
4
metalen ringen 8 cm diameter lichtjes ingevet met olie
Bereiding
Doe de
speculoos koekjes in een plastic zak en plet ze met een deegrol.
Klop de
slagroom lobbig.
Roer de
mascarpone los met de suiker en de zaadjes uit het vanillestokje.
Spatel
er de slagroom onder, meng tot een glad mengsel.
Leg 4
stukken plastic folie op een plank of een plaat en zet op elk stuk
een licht ingeoliede ring.
Schep
het mascarpone mengsel in de ringen tot bijna bovenaan.
Dek af
met folie en laat een 4-tal uur of langer opstijven in de koelkast.
Verwijder
de folie.
Schep in
elke ring een laagje speculoos kruimels zodat het mascarpone mengsel
helemaal bedekt is.
Leg de taartjes op een bord met het
speculoos mengsel naar onder.
Daarvoor
leg je een bordje omgekeerd op een ring en draai het geheel om.
Doe hetzelfde
met de overige ringen.
Nu moet
er nog een laagje speculoos kruimels bovenop komen.
Schuif
daarvoor de ring een paar millimeter naar omhoog en strooi er een
laagje kruimels op. Druk lichtjes aan met een lepel.
Bron:
James Tanner, neem 5 ingrediënten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten