Mascarponetaartje met crumble van speculoos

Intro

A lazy Sunday afternoon … zin in een makkelijk, snel klaar 'comfort food' toetje. 

Even in de frigo snuisteren en wat zie ik daar, een potje mascarpone met, hoe kan het tegenwoordig ook anders, een overduidelijke "-30% vetgehalte". Op het aanrecht nog een doos met wat speculoos. Die twee dat is een "match made in Heaven". Laat ik me daar maar eens mee bezighouden. Het idee van 'less is more' past perfect met het dessertje dat ik mijn hoofd heb. Je bent amper een kwartier aan de slag.

Let's start!
 








Ingrediënten

250 gram mascarpone, Galbani, -30% vetgehalte
75 gram kristalsuiker
180 ml slagroom, Campina room 33%
een vanillestokje, de zaadjes
8-tal speculoos koekjes

4 metalen ringen 8 cm diameter lichtjes ingevet met olie
 

Bereiding

Doe de speculoos koekjes in een plastic zak en plet ze met een deegrol.

Klop de slagroom lobbig.
Roer de mascarpone los met de suiker en de zaadjes uit het vanillestokje.
Spatel er de slagroom onder, meng tot een glad mengsel.

Leg 4 stukken plastic folie op een plank of een plaat en zet op elk stuk een licht ingeoliede ring.
Schep het mascarpone mengsel in de ringen tot bijna bovenaan.
Dek af met folie en laat een 4-tal uur of langer opstijven in de koelkast.
 
 Mascarponetaartje met crumble van speculaas
 
Verwijder de folie.
Schep in elke ring een laagje speculoos kruimels zodat het mascarpone mengsel helemaal bedekt is.

Leg de taartjes op een bord met het speculoos mengsel naar onder.
Daarvoor leg je een bordje omgekeerd op een ring en draai het geheel om. 
Doe hetzelfde met de overige ringen.

Nu moet er nog een laagje speculoos kruimels bovenop komen.
Schuif daarvoor de ring een paar millimeter naar omhoog en strooi er een laagje kruimels op. Druk lichtjes aan met een lepel.
 

 Extra / Tip

Voor wie het echt nog lichter wil, vervang de mascarpone door plattekaas.
 

 
Bron: James Tanner, neem 5 ingrediënten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten