Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

zaterdag 20 juli 2013

Spaans pannetje

 
Dit gerechtje een 'paella' noemen, is er wellicht een beetje over en toch... Het receptje heb ik van mijn schoondochtertje. In hun gezinnetje is het een topper die dikwijls op tafel komt. Ondertussen heb ik het zelf ook al ettelijke keren gemaakt. En ik kan zeggen in Casa Latti is het ook een succes verhaal! 

Spaans pannetje
 
Het klaarmaken vraagt weinig werk, zo is er dus meer tijd om te genieten en ja..., je ook een beetje in Spaanse stemming te voelen.


Wat heb ik gebruikt voor 2 personen:

1 kipfilet (300 g)
125 g basmati rijst
225 g groentebouillon
100 g pikante chorizo
3 rode paprika's
3 tomaten
1 Spaans pepertje, piccantina
1 grote eetlp tomatenpuree
1 sjalotje
2 knoflooktenen
enkele takjes tijm
saffraandraadjes of gemalen saffraan
1 flinke koffielp paellakruiden
zout

Spaans pannetje

Hoe ga je tewerk:

Ontvel de kipfilet en snij in gelijke stukjes.
Pel de chorizo en snij in stukjes.
Schil de rode paprika's met een dunschiller, verwijder zaadlijsten en zaadjes. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Ontvel de tomaten, concasseer de tomaten en vang het sap op.
Snij het Spaans pepertje heel fijn, voor wie van pikant houd (zoals wij), laat je de zaadjes erbij.
Snij het sjalotje fijn. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de tijm.
Tot daar het grootste werk!

Neem een pan met een deksel, ik gebruik een sauteerpan.
Zet die op de sudderplaat en bak de chorizo, zonder vetstof, in de pan, Je zal zien dat er olie uit de chorizo vrijkomt. Verwijder de chorizo en zet aan de kant.
Fruit de sjalot, Spaans pepertje en look in de achtergebleven vetstof in de pan.
Voeg de kip en de paprika toe. Roer alles om.
Doe er de tomatenpuree, de tomatenstukjes en het sap bij.
Kruid met zout, een flinke pluk saffraandraadjes en een ruime koffielepel paellakruiden.
Roer alles goed ondereen.
Als laatste doe je de gebakken chorizo en de rijst in de pan en overgiet met de bouillon.

Spaans pannetje

Spaans pannetje

Breng aan de kook. Leg het deksel op de pan en zet die 25 minuten op het rooster onderaan in de bakoven.

Spaans pannetje

Koken kan zo simpel zijn!

Sabroso!

Spaans pannetje


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly