Intro
Saláta
me psités piperiés! Paprika's
komen ruim aan bod in de Griekse keuken en
mogen in deze reeks dus
zeker niet ontbreken. Vandaag
verwerk ik ze in een heerlijke salade, afgewerkt met Kalamata
olijven. Voor de dressing heb
ik extra olijfolie uit Griekenland gebruikt.
De
olijven en olijfolie
en nog een ruim assortiment
Griekse producten, vind
je deze week, in aanbieding bij
Delhaize.
Ingrediënten
2 groene
paprika's
2 rode
paprika's
2 gele
paprika's
Griekse
kalamata olijven
Voor
de dressing:
2 eetlepels
olijfolie
sap van
½ limoen
2
teentjes van de 'smeuïge look', of 2 knoflookteentjes geperst
1 theelepels
komijnzaad
een paar
takjes verse tijm, de blaadjes afgeplukt
versgemalen
zwarte peper
zeezout
Bereiding
Halveer
de paprika's, verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Leg
ze met de schil naar boven op de koude plaat. Schuif die bovenaan in
de braadoven. Na een halfuurtje zijn de paprika's zwartgeblakerd. Haal de
plaat uit de oven en dek de paprika's af met plastiekfolie. Na een
kwartier kan je er de pel makkelijk afhalen. Doe dit boven een kom en
vang het vocht op. Snij het
vruchtvlees in gelijke reepjes.
Rooster
het komijnzaad in een droge pan, tot het lichtjes kleurt en zijn aroma
vrijgeeft. Hou ze in de gaten, ze verbranden snel. Wrijf het komijnzaad
zo fijn mogelijk in een vijzel.
Maak nu
de dressing. Meng olijfolie, limoensap, geperste knoflook,
tijmblaadjes, komijnzaad en het paprikasap. Kruid met peper en zout.
Klop alles goed door elkaar.
Schenk
de dressing over de paprikasalade. Zet de salade nog een paar uur in
de koelkast of maak hem de dag vooraf. Vlak
voor het opdienen, voeg je de olijven toe.
Extra / Tip
Serveer
de salade op kamertemperatuur met een lekker stuk brood. Ook lekker bij vlees of vis als bijgerecht. In Casa
Latti zeker een voltreffer! γευστικός
!