Intro
Dag twee
van mijn American tour en nog een dagje dichter bij Independence day.
Ik maak vandaag voor jullie 'Golden syrup chip cookies'. Ik stond
eerst wat argwanend tegenover de golden syrup, dacht dat die mierzoet
zou zijn, maar ik was aangenaam verrast door het resultaat. De
koekjes zijn echt super lekker.
Ingrediënten
Ik maak
ze met Lyle's golden syrup, Hershey's semi-sweet chocolate chips en
Californische amandelen. Alles te
verkrijgen bij Delhaize. Zij
hebben trouwens een assortiment van meer dan 35 Amerikaanse producten
in hun rekken.
115 g
boter, op kamertemperatuur
1
theelepel vanille-extract
30 g
rietsuiker
3 theelepels
golden syrup
1 ei,
losgeklopt
175 g
zelfrijzende bloem, gezeefd
75 g chocolade chips
75 g
amandelen, in grove stukken gehakt
Bereiding
Doe de
boter, vanille en suiker in de kom van de Kitchenaid. Klop luchtig
met de platte menghaak op stand 4. Giet beetje per beetje het
losgeklopt ei bij het botermengsel. Nu gaat
de gezeefde bloem erbij, niet meer met de KitchenAid, maar met een
spatel. Als laatste schep je er de chocolade chips en de amandelen
onder.
Neem de
koude plaat of een andere bakplaat en beleg die met bake-o-glide. Schep
hoopjes deeg, ter grootte van een koffielepel op de bakplaat. Hou
voldoende afstand.
Schuif
de bakplaat op de tweede richel van onderaan in de bakoven. Bak de
koekjes tussen 10 en 15 minuten, hangt van de grootte af. De koekjes
hebben een mooi gouden kleurtje. Laat ze afkoelen op een rooster.
Extra / Tip
Van deze
hoeveelheid deeg heb ik 45 koekjes ... Had ik ... Ondertussen heeft het
cookie monster toegehapt ;-)