Venkel met zwarte olijven en Inca paprika's

 

Intro

Veel mensen weten niet wat ze moeten aanvangen met venkel. Echter is het een erg veelzijdige groente en héél gezond. Ik gaar de venkel in een ovenschotel samen met gerimpeld zwarte olijven.
Venkel met zwarte olijven en Inca paprika's
 
Voor de afwerking gebruik ik iets nieuw in het zomerassortiment van Delhaize: minipaprika's van de Inca's uit het gamma Taste of Inspirations.
Venkel met zwarte olijven en Inca paprika's
 
Verrassend zoete maar zeer smaakvolle vruchtjes in de vorm van een regeldruppel.
Ik heb ze al gegeven bij een aperitief, in een slaatje, bij vis, bij kaas en ja... ook super geslaagd samen met venkel.
 

Ingrediënten

2 venkelknollen
een geutje Noilly Prat
venkelzaadjes
verse tijmblaadjes
versgemalen peper
zeezout
gerimpeld zwarte olijven, Delhaize
minipaprika's van de Inca's, Taste of Inspirations Delhaize
Venkel met zwarte olijven en Inca paprika's

Bereiding

Snij de venkelknollen in plakken van een centimeter. Doe dit van boven naar beneden. Per plak heb je zo een stukje van de harde kern, die de blaadjes bij elkaar houdt. Neem een ovenschotel en leg de plakken er naast elkaar in.

Bestrijk de plakken met een beetje olijfolie. Strooi er de venkelzaadjes en wat tijmblaadjes over. Verdeel er olijven over en enkele lepels Noilly Prat.
Venkel met zwarte olijven en Inca paprika's
Schuif de schotel op het rooster onderaan in de bakoven. Na 30 minuten is de venkel gaar. 
 

Extra / Tip

Strooi er wat Inca druppeltjes over, zo eenvoudig en zo lekker! Geef er een stukje gegrilde vis bij.
Venkel met zwarte olijven en Inca paprika's