Intro
Veel
mensen weten niet wat ze moeten aanvangen met venkel. Echter is het
een erg veelzijdige groente en héél gezond. Ik gaar
de venkel in een ovenschotel samen met gerimpeld zwarte olijven.
Voor de
afwerking gebruik ik iets nieuw in het zomerassortiment van Delhaize:
minipaprika's van de Inca's uit het gamma Taste of Inspirations.
Verrassend
zoete maar zeer smaakvolle vruchtjes in de vorm van een regeldruppel.
Ik heb
ze al gegeven bij een aperitief, in een slaatje, bij vis, bij kaas en
ja... ook super geslaagd samen met venkel.
Ingrediënten
2
venkelknollen
een
geutje Noilly Prat
venkelzaadjes
verse
tijmblaadjes
versgemalen
peper
zeezout
gerimpeld
zwarte olijven, Delhaize
minipaprika's
van de Inca's, Taste of Inspirations Delhaize
Bereiding
Snij
de venkelknollen in plakken van een centimeter. Doe dit van boven
naar beneden. Per plak heb je zo een stukje van de harde kern, die de
blaadjes bij elkaar houdt. Neem
een ovenschotel en leg de plakken er naast elkaar in.
Bestrijk
de plakken met een beetje olijfolie. Strooi er de venkelzaadjes en
wat tijmblaadjes over. Verdeel er olijven over en enkele lepels
Noilly Prat.
Schuif
de schotel op het rooster onderaan in de bakoven. Na
30 minuten is de venkel gaar.
Extra / Tip
Strooi
er wat Inca druppeltjes over, zo eenvoudig en zo lekker! Geef er een
stukje gegrilde vis bij.