Intro
Geef
Caesar wat Caesar toekomt! De
Caesar salade
is genoemd naar Caesar Cardinin (1896–1956), een hotel- en
restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst, die in San
Diego woonde en in Tijuana in Mexico werkte. Hij vernoemde de salade
naar zichzelf (de naam heeft dus niets te maken met de beroemde Romeinse keizer
Julius Caesar). Deze salade is niet alleen erg populair in de Verenigde Staten, maar
is ook de favoriete salade van
de echtgenoot!
Ingrediënten
voor 2 personen:
1
graankipfilet met vel, 300 g, (www.hoevevleesmaertens.be)
Romeinse
sla
kipkruiden
4 sneden
van een toastbrood
olijfolie
Parmezaanse
kaas
voor
de dressing:
1 koffielepel
pittige mosterd, bijv. Wostyn
sap van
½ limoen
1 ½ dl
arachideolie
1 eigeel
5
ansjovisfilets in olijfolie, in stukjes gesneden
2
teentjes look, geperst
cayennepeper
Worcestershire
sauce
1 dl
yoghurt EasiYo of yoghurt natuur
Bereiding
Kruid de
kipfilet met kipkruiden en leg de filet met de velkant naar beneden
in een pannetje, zo hoef je geen vetstof te gebruiken. Zet de pan op
de braadovenvloer. Na 5 minuten draai je de filet met de velkant naar
boven en zet de pan nog 15 minuten in het midden van de bakoven. Haal
de filet uit en dek af met aluminiumfolie.
Neem een
maatbeker en doe er de mosterd, eigeel, geperste look en limoensap
in. Plaats de staafmixer in de pot en voeg al mixend de arachideolie
toe, tot je een stevige mayonaise bekomt.
Voeg de
stukjes ansjovis, een snuifje cayennepeper en enkele druppeltjes
Worcestershire sauce toe. Laat de Bamix nog eventjes draaien tot
alles mooi gemengd is. Neem de
yoghurt en schep die door de dressing.
Snij het
toastbrood in dobbelstenen. Leg bake-o-glide in het kleine Aga blik,
Doe de blokjes brood erin en besprenkel ze met olijfolie. Hang het
blik 10 minuten bovenaan in de braadoven. Het brood moet een mooi
kleurtje hebben en goed gebakken zijn.
Was de
sla en scheur in grote stukken. Laat goed uitlekken. Verwijder
het vel van de kipfilet en trek het vlees in grote stukken.
Neem 2
grote borden en leg er de salade in. Verdeel er het vlees en de
croutons over. Schep er een paar lepels Caesar dressing over en werk
af met geschaafde krullen van de Parmezaanse kaas.