Intro
Dag drie
van mijn "American tour" en we naderen "Independence day". Zoals
Golden syrup niet mag ontbreken bij pancakes, zo mogen pancakes niet
ontbreken op mijn blog. Daarom nog een keer een van mijn favorietjes,
al was het maar alleen voor het genot van het bakken.
Ingrediënten
Ik werk
ze af met Lyle's golden syrup en blauwe bessen. Alles te
verkrijgen bij Delhaize. Delhaize
biedt het hele jaar door een assortiment aan van meer dan 35
producten die rechtstreeks uit de Verenigde
Staten komen.
200
g patisserie bloem, gezeefd
1
eetlepel bakpoeder
snuifje
zout
1
eetlepel vanillesuiker
25
g boter, gesmolten
1
ei
3
dl melk
100
g blueberries
golden
syrup
olie
om plaat of pan in te vetten
Bereiding
Doe
de bloem, bakpoeder, snuifje zout en vanillesuiker in de mengkom van
de Kitchenaid. Giet
de melk in een maatbeker, voeg het ei toe en klop het los. Schenk er
ook de gesmolten boter bij. Plaats
de mengkom en laat de Kitchenaid draaien op stand 4,
gebruik de draadgarde.
Voeg al draaiend geleidelijk het vloeibare mengsel toe. Zorg voor een
glad mengsel zonder klonters.
Of
maak het beslag met de hand. Maak een kuiltje in het droge mengsel.
Giet de inhoud van de maatbeker al roerend bij de
bloem. Roer van het midden uit en neem
telkens wat bloem mee. Zo heb je in een mum van tijd, een glad
beslag.
Ik
bak de pancakes rechtstreeks op de sudderplaat. Giet er een geutje
olie op en wrijf open met een keukenpapiertje. Giet
gelijke hoopjes beslag op de plaat. Ik maak er een 6-tal in één
keer. De pancakes mogen gekeerd worden zodra er belletjes aan de
oppervlakte verschijnen. Bak ook de andere kant goudbruin. Je
kan ze natuurlijk ook bakken in een pan. Hou
de pancakes warm in de sudderoven of bovenop het deksel van de hete
plaat.
Extra / Tip
Om
in de sfeer te blijven dien je ze op met syrup en blauwe bessen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten