Intro
Het is
alweer een tijdje geleden dat ik nog een zoet zondaartje heb geblogd. Ik, dus
even doordenken en met de Italiaanse week in het achterhoofd ligt het
voor de hand: mascarpone. Ik heb
mijn Weckpotjes bovengehaald, een bezoek gebracht aan mijn lokale
Delhaize en maak voor jullie een nieuwe versie van: 'mascarpone met aardbeien', laat het me voor het gemak Stephanie's Dream Part II
noemen. Het is puur toeval uiteraard dat Stephanie de eerste is die
deze nieuwe versie proeft ;-)
Ingrediënten
4 Weckpotjes:
250 g
mascarpone
150 ml
yoghurt op Griekse wijze 2% vetgehalte, Delhaize
16
amarettokoekjes of 32 amarettini koekjes
120 g
frambozen
120 g
braambessen
300 g
aalbessen
40 g
kristalsuiker + 1 soeplepel zeste
van ½ limoen
1
vanillestokje
2 eetlepels
Amarettolikeur
Bereiding
Doe 1
soeplepel suiker bij de helft van de aalbessen. Pureer met de
staafmixer en duw door een zeef. Meng de pulp met de Amarettolikeur.
Roer de
mascarpone los samen met de yoghurt, 40 gram kristalsuiker,
limoenzeste en schraapsel uit vanillestokje.
Extra / Tip
Nu rest
er alleen nog de potjes te vullen.
Verkruimel
de helft van de koekjes op de bodem. Leg er wat van de aalbessen,
frambozen en braambessen op. Lepel er een deel van het mascarpone-mengsel op.
Tussenin
verkruimel je opnieuw een laagje koekjes, fruit en wat gepureerde
aalbessen. Dan de rest van de mascarpone.
Eindig
met gepureerde aalbessen en de rest van het fruit.
De
presentatie kan natuurlijk ook in gewone glaasjes of zelfs op een
bordje.