Intro
In
tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden is dit echt geen moeilijk
gerechtje. De smaken zijn top, het ziet er fantastisch uit en je maakt
het à la minute. Ik heb het in
een week tweemaal gemaakt. Dit "lekker gerechje" is zeker een blijvertje
in Casa Latti. Ik heb
het receptje gehaald bij een Australische website "Eat Drink Paleo". Deze
asperges zijn een originele hap bij het aperitief. Of als voorgerecht
met een kruidig broodje. Ook lekker met een gepofte aardappel en een
kom groene sla. Je kan
de asperges vooraf inwikkelen en in de frigo bewaren tot je ze
nodig hebt. Als ham
kan je kiezen tussen Serrano of Parma. Ik heb beide versies gemaakt. Prosciutto
di Parma is minder zoutig dan Serranoham.
Ingrediënten
- een
bussel asperges, bevat 14 of 15 stuks
- 7
plakjes Serrano ham of Prosciutto, flinterdun gesneden
- geklaarde
boter (Glee)
Bereiding
Was de
asperges en breek onderaan een stukje van 2 cm af.
Snij de
sneetjes ham in de lengte door. Dus elk plakje ham is voldoende voor
2 asperges. Plaats
een half sneetje ham op een snijplank in een hoek van 45 graden. Leg
een asperge loodrecht op het vlees zo dat het kopje van de
asperge vrij is. Wikkel nu de ham rond de asperge, naar beneden toe.
Als er een stukje niet bedekt is, is dit niet erg.
Laat een
grillpan heel warm worden op de hete plaat. Bestrijk de pan met
geklaarde boter. Leg de
asperges naast elkaar in de pan. Na een 2-tal minuutjes draai je de
asperges. Laat nog 1 minuut grillen en zet de pan dan op het rooster
op de onderste richel van de braadoven. Na 3 minuten is de ham mooi
krokant gebakken en de asperges beetgaar.