Groene asperges ingewikkeld

Intro

In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden is dit echt geen moeilijk gerechtje. De smaken zijn top, het ziet er fantastisch uit en je maakt het à la minute. Ik heb het in een week tweemaal gemaakt. Dit "lekker gerechje" is zeker een blijvertje in Casa Latti. Ik heb het receptje gehaald bij een Australische website "Eat Drink Paleo". Deze asperges zijn een originele hap bij het aperitief. Of als voorgerecht met een kruidig broodje. Ook lekker met een gepofte aardappel en een kom groene sla. Je kan de asperges vooraf inwikkelen en in de frigo bewaren tot je ze nodig hebt. Als ham kan je kiezen tussen Serrano of Parma. Ik heb beide versies gemaakt. Prosciutto di Parma is minder zoutig dan Serranoham.
Groene asperges ingewikkeld
 

Ingrediënten

- een bussel asperges, bevat 14 of 15 stuks
- 7 plakjes Serrano ham of Prosciutto, flinterdun gesneden
- geklaarde boter (Glee)
Groene asperges ingewikkeld

Bereiding

Was de asperges en breek onderaan een stukje van 2 cm af.

Snij de sneetjes ham in de lengte door. Dus elk plakje ham is voldoende voor 2 asperges. Plaats een half sneetje ham op een snijplank in een hoek van 45 graden. Leg een asperge loodrecht op het vlees zo dat het kopje van de asperge vrij is. Wikkel nu de ham rond de asperge, naar beneden toe. Als er een stukje niet bedekt is, is dit niet erg.
 
Laat een grillpan heel warm worden op de hete plaat. Bestrijk de pan met geklaarde boter. Leg de asperges naast elkaar in de pan. Na een 2-tal minuutjes draai je de asperges. Laat nog 1 minuut grillen en zet de pan dan op het rooster op de onderste richel van de braadoven. Na 3 minuten is de ham mooi krokant gebakken en de asperges beetgaar.
Groene asperges ingewikkeld