Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

vrijdag 26 juli 2013

Insalata Caprese

Deze salade is een klassieker in casa Latti. Meestal als lichte lunch, maar in een mini versie, ook als voorafje.


Gezien het mooie weer en het feit dat Delhaize deze week Italiaanse specialiteiten in de kijker zet, maak ik van de gelegenheid gebruik om deze salade op mijn blog te plaatsen.

'Insalata Caprese' bestaat uit tomaat, mozzarella en blaadjes basilicum. Dit gerecht heeft de kleuren van de Italiaanse vlag en wordt ook wel 'Insalata Tricolore' genoemd.


Wat heb ik gebruikt:

mooie rijpe tomaten
Mozzarella di Bufala Campana, Fattorie Garofalo, Delhaize
verse basilicum
olijfolie
peper & zout


Hoe ga je tewerk:

Snij de tomaat en de mozzarella in plakken.
Leg afwisselend tomaat, mozzarella en basilicum op een bord.
Giet er wat olijfolie over en kruid met versgemalen peper en zeezout.

Meer moet dat echt niet zijn.

Gustoso!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly