Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

donderdag 16 mei 2013

Pinchos

Pinchos staat voor al wat lekker is, maar dan op een stokje. De bakermat is Baskenland. Gezien de Mexicaanse keuken een samenvoeging is van de Azteekse en de Spaanse keuken past dit prikkertje ook wonderwel bij ons Mexicaans diner!
De  ansjovisjes bracht de zoon mee van L'Escala, ze zijn (lees: waren) super lekker.

Pinchos

Wat heb je nodig voor 12 pinchos:

12 ansjovisfilets uit een bokaaltje, uitgelekt
12 appelkappertjes op azijn
12 fijne augurkjes

Rol de ansjovisfilets op en rijg ze afzonderlijk aan cocktailprikkers.

Steek aan elk spiesje nog een cornichon en een appelkappertje en dien op.

Leve de pinchos! 

Pinchos
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly