Intro
Ingrediënten
750
g rabarber, gewassen en in stukjes gesneden
4
bolletjes stemgember, in kleine stukjes gehakt. Stemgember is erg
zoet, de smaak is vergelijkbaar met gekonfijte gember.
5
soeplepels basterdsuiker (kinnekessuiker)
1
soeplepel maïzena
Voor
de crumble:
175
g patisseriebloem
125
g koude ongezouten boter, in stukjes
75
g rietsuiker
50
g havermout
Bereiding
Doe
de rabarber stukjes, gember, basterdsuiker en de maïzena in een
vuurvaste schotel. Meng alles ondereen.
In
een andere kom meng je bloem, rietsuiker en havermout. Brokkel de
kleine stukjes koude boter bij dit mengsel en meng het met je
vingertoppen tot je precies broodkruimels bekomt. Verdeel
het kruimeldeeg over de schaal met rabarber. Bak
de crumble in het midden van de bakoven gedurende 30 à 40 minuten.