Intro
Vorig
jaar maakte ik een soep met het blad van de rode biet. Het receptje
kan je terugvinden op mijn blog bij 'soepen'. Daarvoor heb je wel de
zomerbietjes nodig.
Nu
is de knol zelf aan de beurt. Ik maak er een carpaccio mee.
Ingrediënten
voor 2 personen:
2 rode
bietjes
1
geitenkaasje, natuur, bio crottin, Le Larry te koop bij Delhaize
8 dunne
sneetjes pancetta
Parmigiano
Reggiano
12
walnoten
olijfolie
½
limoen
bladpeterselie,
fijngehakt
rucola,
of een mengeling rucola en bietenblad
zwarte
peper
Bereiding
Begin
met de bietjes, goed schrobben en inpakken in aluminiumfolie. Zet het
rooster op de onderste richel van de braadoven en zet de pakketjes
erop. Naargelang de grootte laat je de bietjes garen gedurende 45 à
60 minuten. Met een satéstokje kan je testen of de bietjes gaar
zijn.
Als de
bietjes enigszins afgekoeld zijn kan je ze makkelijk pellen.
Snij
de afgekoelde en gepelde bietjes met een mandoline in flinterdunne
plakjes. Schik
ze waaiervormig op een bord. Druppel er olijfolie en wat
limoensap over. Strooi er de gehakte walnoten,
stukjes pancetta, verkruimelde geitenkaas, peterselie en ruim geschaafde
Parmigiano over.
Kruid
met wat versgemalen zwarte peper.
Leg een
ruime toef rucola bovenop als afwerking. Werk af met een draaitje van
de pepermolen, wat grof zeezout en een drebbeltje olijfolie.