Intro
Ingrediënten
voor 2 personen:
1 bussel groene asperges, let op de
versheid!
4 eieren
20 gram Parmigiano, versgeraspt
een handje vol verse munt blaadjes,
gescheurd
zeezout en versgemalen zwarte peper
olijfolie
Bereiding
Spoel de asperges en breek het houtige
deel af. Leg ze in een pot en voeg koud water toe tot ze net onder
staan, voeg zout toe en breng ze aan de kook op de hete plaat. Zodra
het water kookt verplaats je de pot naar de sudderplaat. Na 1 à 2
minuten verder koken zijn de asperges gaar, controleer nog even door
erin te prikken. Giet het water af. Snij elke asperge in twee
stukken.
Breek de eieren in een maatbeker, voeg
de kaas en de munt toe, klop los met een vork en kruid met peper en
zout.
Zet een pan met antikleeflaag op de
sudderplaat. Doe een weinig olijfolie in en zodra de pan heet is,
giet je er het eimengsel in. Schep het ei steeds los van de zijkanten
van de pan en laat bakken tot het net begint te stollen.
Leg de asperges erop, duw ze lichtjes
in het eimengsel en zet de pan nog 1 à 2 minuten in het midden van
de braadoven.
Extra / Tip
Lekker met een dikke snee (soda)brood,
olijfolie om te dippen en een kraakverse salade. Morgen post ik trouwens een sodabrood!