Intro
Mijn
collegaatje vroeg me onlangs naar een makkelijk dessertje en liefst
eentje waar de calorieën niet afdruipen. Het
wordt een dessertje op de barbecue! Of voor degene die niet kunnen
wachten op het mooie weer, gewoon in de grillpan. De
kokossiroop die ik nodig had bij de 'sorbet van ananas en munt', is
nu de basis van de marinade.
Ingrediënten
voor 2 personen:
een
rijpe ananas, ongeschild
1 eetlepel
honing
1 dl
kokossiroop, heb ik uit Delhaize 'Moulin de Valdonne', een flesje van
25 cl
1 klein
rood chilipepertje, met de zaadjes, fijngehakt
1 eetlepel
sesamolie
1 eetlepel
sesamzaadjes
Bereiding
Meng de
honing, kokossiroop, chilipepertje en sesamolie, héél goed door
elkaar. Neem de
ananas en snij 6 plakken van 1 cm dik. Verdeel elke schijf in twee en
verwijder de harde kern. Leg de
helften op een groot bord en overgiet met de marinade. Laat een
kwartiertje marineren. Rooster
de sesamzaadjes in een droge pan, tot ze lichtjes gekleurd zijn.
Neem de
ananas uit de marinade en leg onmiddellijk op de grill, 2 à 3
minuutjes per zijde. Als je
een grillpan gebruikt, moet je er wel voor zorgen dat de pan goed
heet is. Het is de bedoeling dat je de strepen van de grill ziet.
Extra / Tip
Schik de
schijven op twee bordjes, strooi er de geroosterde sesamzaadjes over
en eventueel nog een geutje van de marinade. Een bolletje ijs zou er
ook lekker bij zijn.