Intro
Ingrediënten
2
aubergines
4
teentjes knoflook, gepeld
geutje
olijfolie
2
groene paprika's
2
verse groene pepertjes, met zaadjes!
Een half bosje munt, de blaadjes
1
eetlepel wijnazijn
versgemalen
peper en zeezout
Bereiding
Snij
de aubergines middendoor, maak in elke helft een inkeping en stop er
een teentje knoflook in. Doe de helften terug op elkaar en verpak de
aubergines per stuk in aluminiumfolie. Leg de pakketjes in de
bakoven, op het rooster op de onderste richel. Na 1 uur zijn de
vruchten helemaal zacht. Doe ze open, met een lepel kan je makkelijk
het vruchtvlees van de schil halen. De knoflookteentjes zijn ook
gegaard en geven een fantastisch aroma. Doe ze bij het vruchtvlees in
een zeef en laat uitlekken.
Hak
de pepertjes héél fijn. Schil de groene paprika's en snij ze in
stukjes. In een pannetje bak je de paprika's en pepertjes op de
sudderplaat in een weinig olijfolie.
Het
afgekoelde aubergine- en paprikamengsel cutter je samen met de
muntblaadjes in een blender of met de Bamix tot je een fijne tartaar
bekomt. Kruid bij met peper en zout.