Intro
Na
het laatste bezoekje aan Casa Latti preekte 'la mama' de passie over
mijn chili con carne. Volgens haar zouden de broers van de echtgenoot
dit ook wel lusten. En als 'la mama' iets wil...
Resultaat
een Mexicaanse avond met de broers. En die avond wil ik ook met
jullie delen! Als
borrelhapje een miniwrap met kip.
Ingrediënten
voor 12 stuks:
4
wraps, groot formaat
24
kerstomaatjes
300
g kipfilet, in kleine stukjes gesneden
4
sjalotjes, in ringetjes gesneden
1
rood pepertje, met zaadjes
2
koffielepels gemalen komijn
2
teentjes knoflook, geperst
100
gram Manchego kaas, (een Spaanse kaas van schapenmelk) in kleine
blokjes gesneden
verse
koriander
olijfolie
zeezout
Bereiding
Uit
elke wrap steek je 3 rondjes met een diameter van ongeveer 9 cm. Leg
de rondjes in de holtes van een muffinvorm.
Doe
een geutje olie in een pan en zet die op de sudderplaat. Fruit de
sjalot ringetjes glazig, voeg het fijngesnipperde pepertje en de
geperste look toe. Laat eventjes meebakken. Doe de kippenblokjes in
de pan en schroei ze langs alle kanten toe, ze moeten nog niet gaar
zijn. Kruid met de komijn en zout.
Schep
dit mengsel in de tortillabakjes. Snij de tomaatjes in 4 en verdeel
ze over het kippenmengsel. Doe hetzelfde met de blokjes kaas.
Schuif
de muffinvorm in het midden van de braadoven gedurende 15 minuten.
Werk
de hapjes af met verse koriander.