Intro
Bij
dippers kan je wraps geven. De wraps koop je kant-en-klaar in de
winkel, gewoon eventjes opwarmen in een pan of op de sudderplaat.
Veel
origineler is zelf flatbreads maken. Terwijl de echtgenoot de fles
Cava ontkurkt en wij toosten op een gezellige avond, ligt een eerste
'platbroodje' al te bakken op de sudderplaat. Ook in
een anti-kleefpan of op de barbecue kan je deze broden bakken. Het
recept heb ik van een van mijn favorieten, Jamie Oliver.
Ingrediënten
voor een 10-tal flatbreads:
600 g
bloem voor wit brood
1
theelepel zeezout
2 grote
eetlepels bakpoeder
1
theelepel verse tijmblaadjes, fijngehakt
1
theelepel venkelzaadjes, geplet in de vijzel
6
eetlepels olijfolie
+/- 150
ml lauw water
Bereiding
Meng
bloem, zout, bakpoeder en kruiden in de KitchenAid. Giet de olijfolie
in het midden. Meng met de kneedhaak op stand 2 en voeg geleidelijk
het water toe. Kneed gedurende een 10-tal minuten. Je bekomt een
stevige deegbal die niet meer kleeft. Dek af en laat rusten tot je
gasten komen. Ik heb het deeg een uurtje laten staan.

Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken. Rol een eerste stuk wat uit, daarna neem je het in je handen, rek en trek het wat, smijt het van de ene hand in de andere tot je een cirkel bekomt van maximum 1 cm dik. Vet de sudderplaat in met een weinig olie en leg het platbrood erop. Enkele minuten aan weerszijden bakken. Tijdens het bakproces komen er blaasjes in het deeg en kleurt het hier en daar mooi bruin.