Intro
De
schoondochter dropt een zak vol korstjes op tafel. Of Marijke Kookt
daar ook iets kan mee aanvangen? Even later staat de echtgenoot voor
de kast met een fles Calvados van onze vorige Normandië trip in zijn
hand, of Marijke Kookt daar ook iets kan mee doen? Het
gevolg ... één plus één is ... Een Normandische broodpudding!
Ingrediënten
400
g broodkorstjes, in grove stukken
6
dl halfvolle melk
1
vanillestokje
100
g rietsuiker, kan ook met een andere suiker
4
eieren
125
g blonde rozijnen
2
eetlepel Calvados
1
theelepel kaneel
2
appels, ik heb Braeburn gebruikt, is een stevige appel met een licht
zoete smaak
Bereiding
Laat
de rozijnen weken in 2 eetlepels Calvados. Warm de melk met het
opengesneden vanillestokje en laat eventjes trekken.
Neem
een kom en doe er de broodkorstjes in. In een maatbeker mix je de
eieren met de suiker en de kaneel.
Snij
de geschilde appels in kleine stukjes.
Verwijder
het vanillestokje en giet de warme melk over de broodkorstjes. Roer
om, zodat het brood de melk kan absorberen. Voeg nu ook het
eiermengsel, de gewelde rozijntjes met Calvados en de stukjes appel
toe. Meng goed.
Neem
het kleine Aga blik met bake-o-glide. Giet het beslag in de vorm en
strijk min of meer glad.
Schuif
het blik in het midden van de bakoven. Bak 40 à 45 min. Controleer
regelmatig of de pudding gaar is.