Mexicaans wrap hapje

Intro

Na het laatste bezoekje aan Casa Latti preekte 'la mama' de passie over mijn chili con carne. Volgens haar zouden de broers van de echtgenoot dit ook wel lusten. En als 'la mama' iets wil...
Resultaat een Mexicaanse avond met de broers. En die avond wil ik ook met jullie delen! Als borrelhapje een miniwrap met kip.
Mexicaans wrap hapje
 

Ingrediënten

voor 12 stuks:

4 wraps, groot formaat
24 kerstomaatjes
300 g kipfilet, in kleine stukjes gesneden
4 sjalotjes, in ringetjes gesneden
1 rood pepertje, met zaadjes
2 koffielepels gemalen komijn
2 teentjes knoflook, geperst
100 gram Manchego kaas, (een Spaanse kaas van schapenmelk) in kleine blokjes gesneden
verse koriander
olijfolie
zeezout

Bereiding

Uit elke wrap steek je 3 rondjes met een diameter van ongeveer 9 cm. Leg de rondjes in de holtes van een muffinvorm. 
 
Doe een geutje olie in een pan en zet die op de sudderplaat. Fruit de sjalot ringetjes glazig, voeg het fijngesnipperde pepertje en de geperste look toe. Laat eventjes meebakken. Doe de kippenblokjes in de pan en schroei ze langs alle kanten toe, ze moeten nog niet gaar zijn. Kruid met de komijn en zout. 
 
Schep dit mengsel in de tortillabakjes. Snij de tomaatjes in 4 en verdeel ze over het kippenmengsel. Doe hetzelfde met de blokjes kaas.

Schuif de muffinvorm in het midden van de braadoven gedurende 15 minuten.
Werk de hapjes af met verse koriander.
Mexicaans wrap hapje