Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

dinsdag 21 mei 2013

Frittata met asperges & munt

We zijn volop in het aspergeseizoen, dus ik dacht, waarom niet eens een simpele frittata met groene asperges. Het groen is trouwens een mooi contrast met het gele van de kakelverse eieren van de kippen van de zoon.

Frittata met asperges & munt

Wat heb ik gebruikt voor 2 personen:

1 bussel groene asperges, let op de versheid!
4 eieren
20 gram Parmigiano, versgeraspt
een handje vol verse munt blaadjes, gescheurd
zeezout en versgemalen zwarte peper
olijfolie


Hoe ga je tewerk:

Spoel de asperges en breek het houtige deel af. Leg ze in een pot en voeg koud water toe tot ze net onder staan, voeg zout toe en breng ze aan de kook op de hete plaat. Zodra het water kookt verplaats je de pot naar de sudderplaat. Na 1 à 2 minuten verder koken zijn de asperges gaar, controleer nog even door erin te prikken. Giet het water af. Snij elke asperge in twee stukken.
Breek de eieren in een maatbeker, voeg de kaas en de munt toe, klop los met een vork en kruid met peper en zout.

Zet een pan met antikleeflaag op de sudderplaat. Doe een weinig olijfolie in en zodra de pan heet is, giet je er het eimengsel in. Schep het ei steeds los van de zijkanten van de pan en laat bakken tot het net begint te stollen.

Leg de asperges erop, duw ze lichtjes in het eimengsel en zet de pan nog 1 à 2 minuten in het midden van de braadoven.

Lekker met een dikke snee brood, olijfolie om te dippen en een kraakverse salade.
Morgen post ik trouwens een sodabrood!

Smakelijk!

Frittata met asperges & munt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly