English-language
translation below
Mijn eerst kennismaking met 'EasiYo' was in Engeland. Tijdens een verblijf bij onze vrienden in West-Malling toonde John ons zijn nieuwste aanwinst: een grote curverbox vol EasiYo zakjes. Terwijl ik de zakjes vol bewondering aan het inspecteren was, kwam er ook een witte kunststof container en een 1 liter pot met rood deksel op tafel. Meer moet je niet hebben om zelf je yoghurt te maken was John's uitleg!
Mijn
belangstelling was meteen gewekt en ja hoor
... vanaf nu is
er in Casa Latti dagelijks zelfgemaakte yoghurt bij het ontbijt.
- De EasiYo yoghurt maker is een witte kunststof container met binnenin een rood hulpstuk. En niet onbelangrijk, er komt geen elektrisch gedoe aan te pas!
- Een afsluitbare pot met rood deksel, inhoud 1 liter. Deze potten kan je extra bij bestellen, zo kan je tijdig je voorraad aanvullen.
- Twee kleinere recipiënten, inhoud ¼ l, ideaal om mee te nemen naar het werk voor bij lunch.
- En enkele zakjes EasiYo yoghurt poeder om te starten.
Alle
EasiYo producten zijn gemaakt met het beste melkpoeder afkomstig van
zogenaamde 'free-range'
koeien die grazen in de meest
ongerepte en vruchtbare weilanden aan de westkust van Nieuw-Zeeland.
Op de
zakjes lees je:
EasiYo
is vol van smaak, vol van goedheid en vol leven. Voeg enkel water toe
om miljarden levende melkzuurbacteriën hun ding te laten doen en de
beste Nieuw-Zeelandse melk om te zetten in verse, lekkere yoghurt net
zoals ECHTE yoghurt moet zijn.
Er is
helemaal geen sprake van conserveringsmiddelen, geen kunstmatige
smaak- en geurstoffen, geen E-nummers, geen stabilisatoren en
glutenvrij!
Een
dagelijkse portie yoghurt is ook een goede bron aan calcium.
Kortom
EasiYo is een heel natuurlijk product die in deze tijden dus zeker
aan te raden is.
Er
is een ruime keuze aan smaken en samenstellingen: volle yoghurt,
magere yoghurt, Griekse yoghurt, gezoete en ongezoete.
Afhankelijk
van de gekozen smaak worden wel gezonde zaken toegevoegd zoals
bijvoorbeeld vruchtenextract of kokos.
Zelfs met echte stukjes fruit in.
Elk
zakje bevat een inhoud voldoende om
1 liter yoghurt te maken.
Hoe
'easy' maak je
nu die yoghurt. Het is een cliché maar wel waar: je doet het in
1-2-3!:
- Vul de yoghurt pot voor de helft met koud kraantjeswater. Doe de inhoud van het zakje in de pot, schroef het deksel erop en shake stevig. Vul dan de pot bij met koud water tot het streepje. Doe het deksel er terug op en schud nogmaals grondig.
- Giet kokend water in de yoghurt maker. Giet tot aan de bovenrand van het rode hulpstuk.
- Plaats nu de pot met water en culturen in de yoghurt maker. Doe het deksel erop en laat staan op het aanrecht voor 8-10 uur of gedurende een nacht. Haal de pot met yoghurt uit en zet die in de koelkast.
Het
eindresultaat is een een lekkere, romige en
frisse verse
yoghurt die je tot een week kan
bewaren in de frigo.
Wij eten
steevast elke morgen een kommetje EasiYo yoghurt bij het ontbijt.
Onze voorkeur is de low fat en unsweetend. Dit is de pure smaak van
hoe volgens ons yoghurt
echt moet smaken.
Verder
kan je naargelang de smaak en variëteit de yoghurt gebruiken als
basis voor een dressing, verwerkingen in een dessert of in gebak...
Als je
op MarijkeKookt in de labels op 'EasiYo' klikt heb
je meteen een paar voorbeelden waar ik dit heerlijke product gebruik
in mijn bereidingen.
Waar
kopen?
Wel in Nederland kan je binnenspringen in 'De Tuinen' en in
België bij sommige natuurwinkels. Uiteraard kan je ook zoals wij
doen, gewoon online bestellen via EasiYo.
And
for my English speaking followers
My
first encounter with EasiYo was in England. During a stay with our
friends in West-Malling, John showed me his newest acquisition: a
curverbox full of EasiYo sachets. While I was still inspecting the
sachets in full admiration, a white plastic container and a 1 litre
jar was put on the table. That's all you need to make your own yogurt
was John's explanation. He got my attention and yes … from now on
there is daily fresh made yogurt at breakfast in Cassa Latti.
We
bought our starterkit at Lakeland, Bluewater Shopping Centre:
- The EasiYo
yogurtmaker is a white plastic container with inside a red, well I
call it 'the red thing', but officially it's called 'plastic insert
spacer'. And most important: there's no hustle with electricity!
-
A jar
of
1 litre with
red lid.
You
can always order extra jars to be able to replenish in time.
-
Two smaller recipients of ¼ l, ideal to take along for lunch at
work.
-
A few sachets of EasiYo yogurt powder to start with.
All
EasiYo milk
comes from free-range
cows grazing on the pristine
and fertile meadows
of the unspoiled
South Island of New Zealand.
On
the sachets you can read:
EasiYo
is full of flavour, full of goodness and full of life. Just add water
to let billions of good bacteria do their thing and turn the best New
Zealand milk into fresh, yummy yogurt – just like REAL yogurt
should be.
EasiYo
yogurt has no artificial ingredients whatsoever, no preservatives, no
artificial flavours and fragrances, no E-numbers, no stabilizers and
it is gluten free!
A
daily serving is a good source of calcium.
In
short, EasiYo is a very natural product that is to be recommended.
There
is a wide variety of tastes and textures: plain yogurt, low-fat
yogurt, Greek yogurt, sweetened and unsweetened.
Depending on the chosen flavor healthy things such as fruit or coconut extract are added. Even with real pieces of fruit.
Depending on the chosen flavor healthy things such as fruit or coconut extract are added. Even with real pieces of fruit.
Each
sachet contains a content sufficient to make 1 litre of Yogurt.
How
'easy' do you make your EasiYo yogurt? Well it's a cliché but you're
doing it in 1-2-3!:
1
– Half-fill
your yogurt jar with room temperature, drinking water. Add the
contents of a yogurt sachet, pop on the lid and give it a good shake.
Fill the jar up with more water to about 5mm from the top... and
shake again.
2
– Push
the plastic insert spacer down inside the Yogurt Maker as far as it
can go. Pour boiling water into the Yogurt Maker to the top of the
plastic insert spacer.
3
– Put
your jar into the Yogurt Maker so that it sits on top of the plastic
insert. The boiling water will rise part-way up the sides of the jar.
Put the Yogurt Maker lid on and leave it on your kitchen worktop for
8 to12 hours (or
overnight)
to let the yogurt set. Remove your jar of freshly made yogurt and
keep it in the fridge.
The
final result is a delicious, creamy and refreshing yogurt that you
can store in the fridge for up to a week.
We
always eat a bowl of EasiYo yogurt every morning at breakfast. Our
preferred one is the low fat and unsweetened.
This is the pure taste of how we think yogurt really should taste.
Furthermore,
depending on the taste and variety you
can use
this
yogurt
as a base for a dressing, process
it
in a dessert or pastry
…
If
you click on the labels on MarijkeKookt you will find a couple of
examples where I use this wonderful product in my recipes.
Where
to buy?
In
the Netherlands you can go to 'De Tuinen' and in Belgium in some
health food stores.