Laat ik
even kort en krachtig zijn!
Kraakverse
groentjes, breng ze samen op een bord. Lepel er een gezonde dressing
over en je hebt een slaatje om 'u' tegen te zeggen.
Lekker
met een kruidige kipfilet.
Wat heb
ik gebruikt voor 2 personen:
2
stronkjes witloof
2 little
gems
een
handje jonge spinazieblaadjes
1 bot
radijzen
20
kerstomaatjes
1 rode
chilipeper
1 zoete
ui
Voor
de dressing:
1
avocado
1 potje
verse basilicum
Griekse
yoghurt, EasiYo
sap van
1 citroen
versgemalen
zwarte peper
zeezout
Voor
erbij:
2 kleine
kipfilets of 1 grote filet
½
koffielp cayennepeper
½
koffielp currypoeder
1 eetlp
kurkuma
2 soeplp
olijfolie
Hoe ga
je tewerk:
Maak een
marinade. Meng hiervoor olijfolie, cayennepeper, currypoeder en
kurkuma. Bestrijk de kipfilets hiermee en zet opzij.
De
dressing maak je zoals beschreven in mijn 'EasiYo avocado-basilicumdressing'.
Pel de
ui, snij die middendoor en vervolgens in fijne maantjes. Giet er
kokend water over en zet aan de kant.
Schroei
de kipfilets langs beide kanten, dicht in een hete pan op de
sudderplaat of op de bodem van de braadoven.
Verplaats
de pan 10 Ã 15 minuten naar de bakoven.
Ondertussen
maken we de salade.
Spoel de
spinazie en laat goed uitlekken.
Snij de
witloof in dikke repen.
Maak de
blaadjes los van de little gems. De buitenste blaadjes snij je in
twee. De binnenste laat je heel.
Snij de
radijsjes in schijfjes.
De
kerstomaatjes halveer je.
Giet de
ui met water door een zeef en laat uitlekken.
Snij de
chilipeper overlangs, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snij
fijn.
Doe alle
groentjes in een grote schaal en hussel alles door mekaar. Of verdeel
meteen over de borden.
Snij de
kipfilets in plakken en dresseer bovenop de salade. Werk af met de
avocado-basilicum dressing.
Geniet!
Bron:
Sofie Dumont