Vorige
week het programma VOLT gezien op televisie, ik ben het er mee eens dat we op restaurant meer groenten op ons bord zouden moeten
krijgen. Ik volg dan ook het betoog van Pascal Naessens, die te gast
was, helemaal. Zoals jullie weten ben ook ik een groot voorvechter
van héél veel gezonde groenten in onze voeding. Op mijn blog is er
dan ook geen gebrek aan heerlijke recepten met groenten! Als
ondersteuning voor de dame in kwestie maak ik mijn versie van haar
recept 'gebakken bloemkool' klaar.
Wat heb
ik gebruikt:
olijfolie
fleur de
sel
versgemalen
zwarte peper
Voor
erbij:
AGA
patatjes: Schil en snij de aardappelen in gelijke stukken. Doe ze in
een ovenschaal, sprenkel er wat olijfolie over en hussel goed door
elkaar.
Je kan de aardappel partjes ook extra kruiden met wat je lekker vind. Ik heb gemalen rozemarijn gebruikt en maïsgriesmeel om ze extra krokant te bakken.
Je kan de aardappel partjes ook extra kruiden met wat je lekker vind. Ik heb gemalen rozemarijn gebruikt en maïsgriesmeel om ze extra krokant te bakken.
Naargelang
de snijwijze bak je de aardappels in 30 Ã 40 minuten in de
braadoven.
Hoe ga
je tewerk:
Verwijder
alle bladeren van de bloemkool en het onderste deel van de stronk.
Spoel de hele bloemkool goed in koud water.
Snij de
bloemkool in plakken van +/- 2 cm dik. De plakken uit het midden deel
blijven mooi in een stuk. De plakken van het buitenste deel vallen
uiteen.
Zet een
antikleefpan met wat olijfolie op de sudderplaat. Laat de pan
opwarmen. Schik de stukken bloemkool in de pan. Laat ze langs beide
zijden mooi kleuren, dit duurt een 5-tal minuten per kant. Kruid
beide kanten met peper en zout.
Leg de
stukken die mooi gekleurd zijn in een ovenschaal. Ga verder met de
rest van de bloemkool, ook de losgekomen stukken laat je zo kleuren.
Schuif
de ovenschaal nog 10 minuten in het midden van de bakoven, zo gaart
de bloemkool nog wat verder.
Lekker
met AGA patatjes, een lekkere steak en pickles van groene tomaten.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten