Venkelslaatje met kwarteleitjes

Intro

Een knisperend bordje vol broodnodige vitamientjes. Fris, lekker en een vluggertje om op tafel te toveren. Meer uitleg hoeft dit niet. Mijn inspiratie heb ik gehaald uit een Njam tijdschrift.
Venkelslaatje met kwarteleitjes
 

Ingrediënten

voor 2 personen

1 appel, ik heb een Junami gebruikt, dit is een knapperige appel met frisfruitige smaak
1 venkelknol
busseltje radijsjes
sap van ½ limoen
kwarteleitjes
zout en zwarte peper

Voor de dressing:
 
1 eetlepel graantjesmosterd
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel appelazijn
2 eetlepels room, Campina 20%
zout en zwarte peper
Venkelslaatje met kwarteleitjes

Bereiding

Maak een dressing, begin met de mosterd, voeg geleidelijk de olie toe, de azijn en als laatste de room. Proef en kruid met peper en zout.

Met de mandoline snij je de venkel, appel en radijsjes in flinterdunne plakjes. De appelschijfjes besprenkelen met limoensap, zo blijven ze mooi wit.
De kwarteleitjes zet je op in koud water, breng aan de kook op de hete plaat. Zodra de eitjes koken neem je de pan van de plaat. Laat de eitjes nog 2 à 3 minuten in het hete water liggen. Na 3 minuten zijn de eitjes hard, voor een lopende versie is 2 minuutjes voldoende. Giet af en spoel onder koud water.

Neem een bord en schik er de plakjes venkel, appel en radijs in. Pel de eitjes en snij ze doormidden. Werk af met wat dressing, zout en een draaitje van de pepermolen. De overige dressing serveer je erbij. Lekker met een bruine boterham.
Venkelslaatje met kwarteleitjes