Intro
De
voorbije dagen zijn we culinair wel een beetje uit de bocht gegaan.
Tijd om even back to basics te gaan dus. Met de eerste warme
zonnestraaltjes vandaag is mijn keuze snel gemaakt, het wordt een
lenteslaatje!
Ingrediënten
voor 2 personen:
300
g biefstuk
350 g krielaardappeltjes
1 bosje groene asperges
4 lente-uitjes
350 g krielaardappeltjes
1 bosje groene asperges
4 lente-uitjes
voor
de vinaigrette:
1 eetlepel graanmosterd
een handje peterselie, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel dragonazijn
grof zeezout
zwarte peper, gemalen
Bereiding
Schrob
de krielaardappeltjes, doe ze in een ovenschaal en besprenkel met een
weinig olijfolie. Neem krieltjes van gelijke grootte, dus grotere
exemplaren snij je in twee. Schuif de ovenschaal in het midden van de
braadoven voor ongeveer een half uur. Prik met een tandenstoker in de
aardappeltjes om de gaarheid te bepalen.
Spoel
de asperges, verwijder het uiteinde en snij ze in twee. Kook of stoom
ze beetgaar. Snij de gewassen lente-uitjes in rondjes.
Voor
de vinaigrette begin je met de graantjesmosterd, voeg al roerend
geleidelijk de olijfolie en de dragonazijn toe, kruid met peper en
zout. Voeg de geperste knoflook en de peterselie toe.
Grill
de steak op bake-o-glide op de sudderplaat. Snij de steak in schuine
plakken.
Dresseer
de krieltjes, asperges en lente-uitjes op een bord. Leg de plakjes
steak bovenop. Werk af met de dressing, grof zeezout en een draaitje
van de pepermolen.