Intro
Een
knisperend bordje vol broodnodige vitamientjes. Fris, lekker en een
vluggertje om op tafel te toveren. Meer uitleg hoeft dit niet. Mijn
inspiratie heb ik gehaald uit een Njam tijdschrift.
Ingrediënten
voor 2 personen
1
appel, ik heb een Junami gebruikt, dit is een knapperige appel met
frisfruitige smaak
1
venkelknol
busseltje
radijsjes
sap
van ½ limoen
kwarteleitjes
zout
en zwarte peper
Voor
de dressing:
1
eetlepel graantjesmosterd
2
eetlepels olijfolie
1
eetlepel appelazijn
2
eetlepels room, Campina 20%
zout
en zwarte peper
Bereiding
Maak
een dressing, begin met de mosterd, voeg geleidelijk de olie toe, de
azijn en als laatste de room. Proef en kruid met peper en zout.
Met
de mandoline snij je de venkel, appel en radijsjes in flinterdunne
plakjes. De appelschijfjes besprenkelen met limoensap, zo blijven ze
mooi wit.
De
kwarteleitjes zet je op in koud water, breng aan de kook op de hete
plaat. Zodra de eitjes koken neem je de pan van de plaat. Laat de
eitjes nog 2 Ã 3 minuten in het hete water liggen. Na
3 minuten zijn de eitjes hard, voor een lopende versie is 2 minuutjes
voldoende. Giet af en spoel onder koud water.
Neem
een bord en schik er de plakjes venkel, appel en radijs in. Pel de
eitjes en snij ze doormidden. Werk af met wat dressing, zout en een
draaitje van de pepermolen. De overige dressing serveer je erbij.
Lekker met een bruine boterham.