Driemaal
is scheepsrecht. Opnieuw haal ik mijn Le Creuset Pâtiliss vorm
boven. Deze keer maak ik mini flans. Gezond en in een handomdraai
gemaakt.
Snij
elke mini flan in vier en je hebt een lekker aperitiefhapje. Eet ze
met kraakverse rucola als lunch of stop ze in de picknick mand. Ze
bewaren enkele dagen in een afgesloten doos in de frigo en zijn zowel warm
als koud lekker.
Wat heb
ik gebruikt voor 12 mini flans:
2
stronken broccoli
4 eieren
250
ml room, Campina 4%
50 g
notenmengeling, ik koos voor pistachenoten, walnoten en hazelnoten
notenolie
boter
zeezout
versgemalen
zwarte peper
Voor
erbij: rucola
Hoe ga
je tewerk:
Snij de
roosjes los van de stronk. Pocheer de broccoliroosjes in licht
gezouten water met natriumbicarbonaat (om hun kleur te bewaren).
Op de
Aga doe je dit als volgt: breng ruim water aan de kook op de hete
plaat, leg er de broccoli in. Zodra de inhoud terug aan de kook is,
verplaats je de pot naar de sudderplaat. Laat 4 Ã 5 minuten koken
zonder deksel, test de gaarheid. Laat de broccoliroosjes uitlekken.
Rooster
de nootjes in een droge antikleefpan of op bake-o-glide op de
sudderplaat. Schep ze regelmatig om. Je zal zien dat het schilletje
van de hazelnoten donker kleurt en makkelijk loslaat. Neem de nootjes
van de plaat.
Klop de
eieren met de room los in een maatbeker. Kruid goed met zout en
peper.
Verdeel
de broccoliroosjes over de 12 vakjes van een muffinvorm. Grotere
stukken snij je eventueel kleiner. Je mag ze best wat aandrukken.
Strooi
er de helft van de fijngemalen nootjes over.
Giet het
ei/roommengsel over de broccoli. Blijf tot juist onder de rand van
het vormpje.
Schuif
de muffinvorm op de tweede richel van onderaan in de braadoven. Laat
de mini flans 20 Ã 25 minuten bakken. Test de gaarheid door er met
je vinger op te drukken. De flans moeten stevig aanvoelen.
Haal ze
uit de vormpjes, strooi de overige nootjes erover en een geutje
notenolie.
Lekker
met een toef rucola.
Enjoy!