Cake
doet ons meestal denken aan zoet. Nochtans biedt een hartige cake
heel wat meer mogelijkheden. Lauwwarm vergezeld van een knapperige
salade als lunch. Leuk om mee te nemen voor een picknick of koud in
kleine stukjes gesneden als aperitiefhapje. Of gewoon omdat het
lekker is.
Wat heb
ik gebruikt:
150 g
bloem
½ zakje
bakpoeder
3 eieren
1 dl
melk
4 eetlp
olijfolie
50 g
halfgedroogde gemarineerde tomaten, Sud'n'Sol
100 g
artisjokharten, in bokaal
25 g
pistachenoten, gehakt
100 g
Cheddar, geraspt
1 eetlp
salie, fijngehakt
cayennepeper
zeezout
boter &
bloem voor het invetten van de vorm
Hoe ga
je tewerk:
Laat de
artisjokharten en gemarineerde tomaten uitlekken en snij ze in kleine
stukjes.
Zeef de
bloem in een kom. Voeg het bakpoeder, cayennepeper en een snuf zout
toe.
Klop de
eieren los met de melk en olijfolie. Roer dit mengsel al roerend
langzaam bij het bloem mengsel.
Spatel
de tomaten, de artisjokken, kaas, pistachenoten en de salie onder het
beslag.
Giet het
beslag in een beboterde en bebloemde langwerpige cakevorm.
Bak de
cake 30 Ã 35 minuten op de tweede richel van onderaan in de bakoven.
Test met een prikker of de cake gaar is.
Deze
cake kan je gerust enkele dagen bewaren in een goed afgesloten doos.
Enjoy!
Bron:
VTM koken