Mag ik
je voorstellen aan een heerlijk zonnige groententaart!
Simpel, superlekker en mooi om te zien. Deze taart is een topper bij een etentje onder vrienden of op een zomerse picknick. De kroost in Casa Latti had er in elk geval geen moeite mee om de taart te laten verdwijnen tot de laatste kruimel.
Simpel, superlekker en mooi om te zien. Deze taart is een topper bij een etentje onder vrienden of op een zomerse picknick. De kroost in Casa Latti had er in elk geval geen moeite mee om de taart te laten verdwijnen tot de laatste kruimel.
Wat heb
ik gebruikt:
Voor
het korstdeeg:
(ik
heb een taartvorm gebruikt met losse bodem van 28 cm diameter)
200 g
patisseriebloem
100 g
koude ongezouten boter, in blokjes gesneden
3 à 4
cl water
snufje
zout
optioneel:
1 grote soeplp dillezaadjes
Voor
de vulling:
1
courgette
1
aubergine
1 rode
paprika
1 grote
rijpe tomaat, geconcasseerd
100 g
geitenkaas, type bûche Sainte-Maure of Chavroux
60 g
pijnboompitten
1 soeplp
honing
2 eieren
250 ml room, Campina 4%
een
handje basilicumblaadjes, gescheurd
olijfolie
versgemalen
zwarte peper
fleur de
sel
Hoe ga
je tewerk:
Voor
het korstdeeg:
Rooster
de dillezaadjes in een anti-kleefpan. Plet ze daarna in een vijzel.
Doe de
bloem, zout en dillezaadjes in de mengkom van de KitchenAid. Snij de
boter in kleine stukjes en voeg toe. Meng kort op stand 2 met de
platte menghaak. Giet een deel van het water erbij, meng nogmaals.
Neem wat deeg uit de kom en knijp dit samen, het deeg is goed als het
niet uit elkaar valt. Is het nog te droog of kruimelig, voeg dan nog
wat water toe en kneed nog eventjes door.
Haal het
deeg uit de kom, leg het op een werkblad en kneed nog even door met
de hand.
Vorm een
bal van het deeg, wikkel in plastiekfolie en laat ongeveer 1 uur
rusten in de koelkast. Of maak het deeg de dag vooraf.
Voor
de vulling:
Snij
de aubergine, courgette en paprika in kleine stukjes.
Giet
wat olijfolie in een grote pan en roerbak de groentjes een 5-tal
minuten op de sudderplaat.
Klop
in een maatbeker de eieren los met de room. Kruid goed met peper en
zout. Ook basilicum en honing mag er nu bij. Meng nogmaals.
Haal
het deeg uit de koelkast en laat eventjes op kamertemperatuur komen.
Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier. Bekleed de vorm met
een laag van het bakpapier met het deeg erop. Druk goed aan en snij
de randen bij.
Schep
de vulling op het deeg. Snij de geitenkaas in kleine stukjes.
Verdeel
de geconcasseerde tomaten, geitenkaas en pijnboompitten over de
vulling. Giet er het ei/roommengsel over.
Zet
de taart op de bodem van de braadoven gedurende 30 à 35 minuten.
Snij
de taart in punten en dien op met kraakverse salade en een pittige
dressing. Een lepel 'crème d'artichauts à l'ail' uit de Provence,
is er ongelooflijk lekker bij.
Enjoy!