Fusilli met geroosterde groenten

Een lekkere pastaschotel met groenten in de hoofdrol, gecombineerd met een snelle artisjokpesto brengt de zon in je bord en neemt je mee naar het warme zuiden. Ik word er zowaar lyrisch van :-)

Fusilli met geroosterde groenten

Wat heb ik gebruikt voor 2 personen:

125 g pasta, fusilli, Delhaize 
1 aubergine
1 courgette
2 rode paprika's
2 eetlp pijnboompitten, Delhaize 
4 stuks halfgedroogde gemarineerde tomaten, Sud'n'Sol, Delhaize 
2 grote soeplp artisjok kaviaar, Sud'n'Sol, Delhaize 
handvol basilicum blaadjes
olijfolie
versgemalen zwarte peper
fleur de sel


Hoe ga je tewerk:

Halveer de courgette en de aubergine in de lengte. Snij ze daarna in een 3-tal cm dikke plakken.
Verwijder de zaadlijsten en pitten van de paprika's. Snij het vruchtvlees in repen.
Neem een grote bakplaat, bekleed met bake-o-glide of bakpapier, schik er de groenten in. Besprenkel ze met een lepel olijfolie en schep om.
Hang de bakplaat op de tweede richel van bovenaan in de braadoven, gedurende ½ uur.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge anti-kleefpan op de sudderplaat.
Doe de pijnboompitten, de halfgedroogde tomaten en een deel van de basilicumblaadjes (hou wat over voor de afwerking) in een blender. Laat draaien tot alles min of meer fijn is. Voeg de artisjokken kaviaar toe en laat nog kort eventjes meedraaien in de blender.

Kook de pasta beetgaar. Giet door een zeef maar vang een weinig kookvocht op.

Roer het mengsel uit de blender en enkele lepels kookvocht onder de warme pasta. Kruid met een draaitje van de pepermolen.

Haal de groenten uit de oven en strooi er fleur de sel over.
Schep de groenten voorzichtig onder de pasta.

Fusilli met geroosterde groenten

Verdeel de pasta over 2 borden, werk af met de achtergehouden basilicumblaadjes en een geutje olijfolie. Dien onmiddellijk op.

Enjoy!

Fusilli met geroosterde groenten

Inspiratie: Delhaize magazine juni-juli 2014