Een
lekkere pastaschotel met groenten in de hoofdrol, gecombineerd met
een snelle artisjokpesto brengt de zon in je bord en neemt je mee
naar het warme zuiden. Ik word er zowaar lyrisch van :-)
Wat heb
ik gebruikt voor 2 personen:
125 g
pasta, fusilli, Delhaize
1
aubergine
1
courgette
2 rode
paprika's
2 eetlp
pijnboompitten, Delhaize
4 stuks
halfgedroogde gemarineerde tomaten, Sud'n'Sol, Delhaize
2 grote
soeplp artisjok kaviaar, Sud'n'Sol, Delhaize
handvol
basilicum blaadjes
olijfolie
versgemalen
zwarte peper
fleur de
sel
Hoe ga
je tewerk:
Halveer
de courgette en de aubergine in de lengte. Snij ze daarna in een
3-tal cm dikke plakken.
Verwijder
de zaadlijsten en pitten van de paprika's. Snij het vruchtvlees in
repen.
Neem een
grote bakplaat, bekleed met bake-o-glide of bakpapier, schik er de
groenten in. Besprenkel ze met een lepel olijfolie en schep om.
Hang de
bakplaat op de tweede richel van bovenaan in de braadoven, gedurende
½ uur.
Rooster
ondertussen de pijnboompitten in een droge anti-kleefpan op de
sudderplaat.
Doe de
pijnboompitten, de halfgedroogde tomaten en een deel van de
basilicumblaadjes (hou wat over voor de afwerking) in een blender.
Laat draaien tot alles min of meer fijn is. Voeg de artisjokken
kaviaar toe en laat nog kort eventjes meedraaien in de blender.
Kook de
pasta beetgaar. Giet door een zeef maar vang een weinig kookvocht op.
Roer het
mengsel uit de blender en enkele lepels kookvocht onder de warme
pasta. Kruid met een draaitje van de pepermolen.
Haal de
groenten uit de oven en strooi er fleur de sel over.
Schep de
groenten voorzichtig onder de pasta.
Verdeel
de pasta over 2 borden, werk af met de achtergehouden
basilicumblaadjes en een geutje olijfolie. Dien onmiddellijk op.
Enjoy!
Inspiratie:
Delhaize magazine juni-juli 2014