Zo een
maandje geleden kreeg ik een leuke mail met als afzender 'Le
Creuset'. Met de vraag of ik 'iets kon doen' met een muffinvorm van
Le Creuset en er natuurlijk een blogpost aan wijden. Op zo'n aanbod
antwoord ik natuurlijk volmondig 'ja'.
Begin
deze week was het zover... ik ben eigenaar van een prachtige Pâtiliss
bakvorm.
Met Le
Creuset potten en pannen ben ik vertrouwd maar de bakvormen zijn
nieuw voor mij.
In 2013
lanceerde Le Creuset een gloednieuw bakgamma: Pâtiliss. Er werd
volop rekening gehouden met de wensen en eisen van de enthousiaste
hobbykok. Alle 10 verschillende bakvormen in koolstofstaal zijn
bekleed met een kwaliteitsvolle antikleeflaag en kunnen weerstaan aan
temperaturen tot 240°C. De bakvorm is vrij van giftige stoffen zoals
PTFE en PFOA. Een praktische en leuke touch, zijn de oranje siliconen
handgrepen die het gebruik van ovenwanten overbodig maken.
Le
Creuset biedt een levenslange garantie. Daar tegenover staat dat je
de vormen met liefde behandeld. Reinigen in een lauw sopje is 'the
only way to do it'. Gebruik houten, kunststof of siliconen
gereedschap in de vorm.
En last
but not least, Le Creuset belooft dat door de antikleeflaag de
bereidingen makkelijk loskomen van de vorm. Mijn ervaring leert me
echter dat je dit niet altijd mag geloven. Dus dit punt van de reclame
wilde ik weleens extra testen. Het is een muffinvorm dus... Na het
maken van mijn beslag heb ik dit onmiddellijk in de muffinvorm
geschept, zonder ook maar iets van vetstof te gebruiken.
De
nachtmerrie van elke thuisbakker is bij deze over. Le Creuset maakt
zijn belofte immers meer dan waar. De muffins vallen er bij manier
van spreken uit en de plaat veeg je gewoon proper met keukenpapier
zodat deze zo de kast weer in kan.
Voor de
liefhebbers, dit is de muffin die ik maakte!
Wat heb
ik gebruikt voor 12 muffins:
1 gele
paprika
1 rode
paprika
1
courgette
olijfolie
herbes
de Provence
1 ruime
koffielp komijn
versgemalen
zwarte peper
fleur de
sel
75 g
bûche de chèvre, Chavroux, in kleine stukjes gesneden
250 g
EasiYo Griekse yoghurt, of een andere magere yoghurt
2 eieren
200 g
patisseriebloem
2 theelp
bakpoeder
½
theelp bicarbonaat
Hoe ga
je tewerk:
Schil de
paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snij in kleine stukjes.
Halveer
de courgette, verwijder de zaadlijst. Snij eveneens in kleine
blokjes.
Doe wat
olijfolie in een anti-kleefpan, doe de groenten in de pan. Schep een
paar keer om.
Kruid
met komijn, herbes de Provençe en een goeie draai van de
pepermolen. Schep nogmaals om. Schuif de pan in het midden van de
braadoven gedurende 10 minuten.
Kruid
met fleur de sel en zet de groenten opzij zodat ze kunnen afkoelen.
Zeef de
bloem en doe er bakpoeder, bicarbonaat en een snuf zout bij.
Klop de
eieren los in een maatbeker samen met de yoghurt.
Voeg het
natte mengsel bij de bloem en schep kort onder elkaar. De beste
muffins bekom je met een klonterig beslag!
Meng er
de beetgare groenten en geitenkaas onder.
Verdeel
het beslag in de muffinvorm. Bak op de eerste richel van onderaan in
de bakoven gedurende 20 Ã 25 minuten.
Eet ze
lauwwarm met een groene salade en een dressing.
Muffins
kan je enkele dagen bewaren in een goed afgesloten doos of vries ze
in. Ontdooi ze en laat ze een paar minuten 'oppiepen' in de
braadoven.
Enjoy!
Bron:
Le magazine Marmiton