Een
klassieke Italiaanse ovenschotel: laagjes gegrilde aubergine,
tomatensaus, kaas en basilicum. In Casa Latti ga ik deze keer voor
'the easy way' een kant en klare zelf gekochte tomaten passata.
Volgende
hoeveelheid is voldoende voor twee ovenschaaltjes met elk twee lagen
aubergines en tussenin één laag Prosciutto. We beginnen eraan!
Wat heb
ik gebruikt:
3
aubergines
½ fles
tomaten puree, Cirio passata rustica 680g/fles, Delhaize
4 sneden
Prosciutto, Prosciutto di San Daniele, Delhaize
125
g mozzarella di bufalo, Garofalo, Delhaize
50 g
Parmigiano Reggiano, Taste of Inspirations, Delhaize
½ bosje
verse basilicum, de blaadjes
fleur de
sel
versgemalen
zwarte peper
olijfolie
Hoe ga
je tewerk:
Rasp de
Parmigiano.
Snij de
mozzarella in dunne plakjes.
Snij het
steeltje van de aubergines en snij ze in de lengte in plakken van 0,5
cm. Dit lukt prima met een mandoline.
Leg
bake-o-glide op de sudderplaat of gebruik een antikleefpan. Bestrijk
de bake-o-glide met een borsteltje met olijfolie. Leg vol met
aubergineschijven. Laat ze per kant een 2-tal minuten grillen. Werk
zo verder tot alle aubergines gegrild zijn.
Leg de
helft van de aubergines in de schaaltjes. Kruid met peper en zout.
Lepel er
de helft van de passata over.
Schik in
elk schaaltje twee plakken Prosciutto.
Strooi
er de helft van de Parmigiano over en de helft van de
basilicumblaadjes.
Ga
verder met een tweede laag.
Achtereenvolgens
aubergine, peper en zout, passata, Parmigiano en
basilicumblaadjes.
Eindig
met de mozzarella.
Gaar de
ovenschotels op de tweede richel van onderaan in de braadoven zo'n 30
minuten, tot je een borrelende saus met een goudgeel kaaskorstje
krijgt.
Serveer
met een fris groene rucola.
Brood mag je zeker niet vergeten, zo kan je ook profiteren van de laatste restjes saus
in je schaaltje.
Enjoy!