Intro
ROOD! Marco
Borsato knalt uit de boxen... Vandaag is rood, de kleur van je
lippen…
Aan 'rood' geen gebrek bij Delhaize. Uit het uitgebreide aanbod koos ik rode paprika. Paprika
geeft kleur aan allerlei gezonde en smaakvolle gerechten en is een
serieuze vitamine knaller. Dit
slaatje van gegrilde paprika's doet het prima bij een zomerse barbecue.
Ingrediënten
8 rode
paprika's
1 rode
ui
4 el balsamicoazijn
enkele
takjes tijm
enkele
takjes dragon
olijfolie
zeezout
zwarte
peper van de molen
Bereiding
Snij de
paprika’s doormidden, verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Leg ze met de schil naar boven op de koude
plaat. Schuif die zo hoog mogelijk in de braadoven gedurende een
halfuurtje. Haal de
plaat uit wanneer de paprika’s blaren krijgen en zwart gekleurd
zijn. Dek af
met huishoudfolie, na 10 minuutjes kan je er makkelijk de pel
afhalen.
Pel
de
rode ui. Ik heb
ooit eens gelezen
dat als
je uien pelt, verwijder
dan alleen het harde
oneetbare velletje en niet de buitenste ring. Daar zitten namelijk de
meest gezonde stoffen in. En alle beetjes helpen hé! Snij
de ui in fijne halve maantjes. Rits de blaadjes van de tijm en de
dragon.
Scheur
de paprika's in stukken en schik ze op een groot bord. Verdeel er de
rode ui, tijm en dragonblaadjes over. Werk af met balsamicoazijn en
wat olijfolie. Nog een draaitje van de pepermolen en wat grof zout.
Extra / Tip
Recept gemaakt in het kader van de kleurencampagne van Delhaize:
Morgen
kleurt de blog blauw!