Intro
Op een
onbewaakt moment naar een reportage gekeken over pitavlees en hoe men
er in Duitsland mee omgaat? Je zou schrik krijgen om nog een pitazaak
binnen te stappen ... Meteen
een uitdaging om zelf aan de slag te gaan. Onder
het motto 'Fastfood, zelfgemaakt het lekkerst', beginnen we eraan.
Ingrediënten
Voor
6 mini-pitabroodjes
200 g
patentbloem,
Dit is fijner gemalen dan tarwebloem en heeft een hoog
glutengehalte, daardoor is het héél geschikt voor producten die
luchtig moeten zijn.
½
theelepel zout
1 g
gedroogde gist, of 2 g verse gist
120 ml
lauw water
Bereiding
Doe het
water en de gist in de kom van de KitchenAid. Voeg de bloem bij. Met
de kneedhaak kneed je het deeg een 10-tal minuten.
Dek de
kom af en laat het deeg 1 uur rijzen of tot het verdubbeld is.
Leg
nu de deegbal op een bebloemd werkblad en verdeel in 6 gelijke
stukken en maak er bolletjes van. Dek af met een handdoek en laat
10-tal minuten rusten.
Rol
nu elke deegbal uit met een deegrol. Dek terug af en laat 10 minuten
rijzen.
Bestuif
de pitabroodjes met bloem en leg ze op een voorverwarmde bakplaat.
Schuif die in het midden van de
braadoven. Tijdens het bakken moeten de broodjes helemaal opzwellen.
De baktijd schommelt tussen 10 à 15 minuten.
Laat
de broodjes een beetje afkoelen op een rooster en doe ze dan, terwijl
ze nog lauw zijn in een opbergdoos. Zo drogen ze niet uit.
Voor bij de broodjes:
400
g lamsvlees
alle vet verwijderd en ik kleine stukjes gesneden
Voor
de marinade:
2
teentjes knoflook, geperst
1
eetlepel limoensap
2
eetlepel olijfolie
snuifje
kaneel
snuifje
nootmuskaat
zwarte
peper
zeezout
Meng
alle ingrediënten voor de marinade, doe het vlees erbij en laat
minimum één half uur marineren.
Groentjes:
2 Little gems
½
komkommer
1
bosje radijsjes
1 rode ui
1 rode ui
Maak
de blaadjes los van de Little gems. Schil
de komkommer en snij in de lengte in vier. Verwijder de zachte kern,
snij de komkommer dan verder in plakjes. Snij
de radijsjes in fijne plakjes. Snij de rode ui in fijne ringetjes.
Voor
de guacamole:
1
avocado
2
pijpajuintjes
sap
van ½ limoen
bosje
verse koriander
peper
en zout
Pel
de avocado en prak het vruchtvlees fijn met een vork. Snij de
ajuintjes fijn en hak de korianderblaadjes en steeltjes. Meng samen met het limoensap en breng op smaak met peper en zout.
Voor
de dipsaus:
Griekse
yoghurt
1
teentje look, geperst
Garam
masala
peper
en zout
Meng
de ingrediënten voor de dipsaus.
Extra / Tip
Deze pitabroodjes zijn ook héél lekker en meer geschikt om te vullen.