Intro
Onlangs
schotelde de echtgenoot mij de film 'Independence day' voor! Een film
over aliens die op de Amerikaanse nationale feestdag, 4 juli, het
Witte Huis opblazen. Zonder
mijn Aga te willen opblazen wilde ik mij toch wel eventjes verdiepen
in de Amerikaanse keuken. Delhaize
heeft een assortiment van meer dan 35 Amerikaanse producten. De
combinatie van die twee deed me op verkenning trekken langs de rayons
van Delhaize Oostende. Het
resultaat van mijn 'American tour' kan je vier dagen volgen op mijn
blog.
Ik ga
van start met een typisch Amerikaans gebakje, muffins. Muffins
moeten
luchtig
en zacht zijn
en goudbruin gebakken. Het geheim is dat je het beslag slechts héél kort mag roeren. Aan het
basisrecept kan je allerlei smaakmakers toevoegen, volgens je eigen
creativiteit.
Ingrediënten
Ik maak
ze met "crystallized
ginger"
en Californische amandelen. Voor
erbij een Orange fine cut marmalade. Alles te
verkrijgen bij Delhaize.
Droge mengsel:
280 g
patisseriebloem
50 g
lichtbruine suiker, kinnekessuiker
2
theelepel bakpoeder
1
theelepel natriumbicarbonaat
snuifje
zout
60 g
"crystallized
ginger", is gekonfijte gember
met een suikerlaagje
60 g
amandelen
Natte
mengsel:
2 dl
karnemelk
1 dl
arachideolie
2 eieren
Bereiding
Hak de
gember
in stukjes.
Doe hetzelfde met de amandelen. Doe al
de ingrediënten voor het droge mengsel in een kom. Meng
alle ingrediënten voor het natte mengsel in een maatbeker.
Giet het
natte bij het droge mengsel en meng snel met een vork. Het hoeft geen
egale massa te zijn, het deeg
mag gerust nog klonterig zijn.
Schep
het deeg in muffinvormpjes. Vul ze voor drie vierden. Schuif
het blik in de bakoven, op de tweede richel van onderaan. Na 20
minuten zijn de gebakjes mooi gerezen en hebben ze een gouden kleur.
Extra / Tip
Eet
muffins warm of lauw, als ontbijt met een heerlijke 'orange fine
cut marmalade'. We had
a delightfull sunday morning!