Intro
Heerlijk
zijn deze hartige muffins! Als borrelhapje, bij de brunch, voor de
kleine honger, of gewoon... als je er zin in hebt! Zo'n
hapje heb je trouwens in een handomdraai gemaakt. De luchtigste
muffins maak je met een klonterig deeg, dus vooral weinig roeren in
je beslag. Het
recept heb ik uit 'Nigella bite', dit is mijn aangepaste versie.
Ingrediënten
voor 12 stuks:
225 g
zelfrijzende bloem
50 g
roggemeel
125 g
geraspte Cheddar, liefst oude
1
theelepel bakpoeder
½
theelepel natriumbicarbonaat
snuifje
zout
1
theelepel mosterdpoeder
6
eetlepels arachideolie
150 g
Griekse yoghurt
125 ml
karnemelk
1 ei
2
eetlepels Worcestersaus
Voor
erop:
een
beetje extra geraspte Cheddar
nog wat
Worcestersaus
Bereiding
Meng
bloem, roggemeel, bakpoeder, natriumbicarbonaat, zout, mosterdpoeder
en kaas in een kom. Dit zijn de droge ingrediënten.
In een
maatbeker klop je arachideolie, yoghurt, karnemelk, Worcestersaus en
een ei door elkaar.
Giet dit
mengsel bij de droge ingrediënten en meng kort met een vork, met als
resultaat een klonterig deeg!
Laat het
deeg niet staan maar schep het onmiddellijk in papieren
muffinvormpjes die je in een muffin bakblik zet. Schuif in het midden
van de bakoven gedurende 15 Ã 20 minuten.
Haal het
blik uit en strooi wat extra kaas en enkele druppels Worcestersaus
over de muffins. Plaats de muffins nog 5 minuutjes terug in de oven.
Laat de
gebakjes lichtjes afkoelen, en eet ze terwijl ze nog warm zijn.