Intro
GEEL!
Op de
achtergrond dartelen de Beatles... We all live in a Yellow
submarine...
Als ik
over een gazpacho spreek, ga je waarschijnlijk denken aan de typische
Spaanse koude rode soep. Nu er tomaten in alle kleuren en vormen te
verkrijgen zijn maak ik een goud gele gazpacho. En met de tropische
temperaturen in het verschiet hebben we meteen een perfecte starter voor de
barbecue.
Ingrediënten
1 gele
paprika
1 oranje
paprika
1 kg
gele tomaten, Delhaize
1 snede
witbrood
2 el sherryazijn
olijfolie
125 g
verse geitenkaas, Le Larry bij Delhaize
peper en
zout
Bereiding
Snij
de paprika’s doormidden, verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Leg
ze met de schil naar boven op de koude plaat. Schuif die bovenaan in
de braadoven gedurende een 30 tal minuutjes. De paprika's zijn nu
zwart geblakerd. Haal de plaat uit de oven en dek de paprika's
onmiddellijk af met huishoudfolie. Na 10 minuutjes kan je makkelijk
de pel verwijderen.
Pel
de tomaten met een dunschiller of dompel
ze
enkele
seconden onder in kokend water, laat schrikken in koud water en
verwijder de schil.
Snij
de gepelde tomaten in vier en verwijder de pitjes. Duw het afval door
een zeefje, dit kan je straks gebruiken.
Rooster
de boterham zonder bruin te laten kleuren. Doe dit door het brood
kort op de sudderplaat te leggen of eventjes in de oven te roosteren.
Doe
het vruchtvlees van de tomaten, het opgevangen sap, de
gepelde paprika's en het geroosterd brood in de blender. Mix tot een
gladde soep.
Voeg
de azijn toe en kruid met peper en zout. Laat de blender nog eventjes
kort draaien. Proef of de soep voldoende
gekruid is.
Zet
de soep een paar uren koel weg.
Extra / Tip
soep,paprika,sherryazijn,tomaten,gazpacho,Delhaize,koude soep,zomer,geitenkaas,