Gouden gazpacho

Intro

GEEL! 
Op de achtergrond dartelen de Beatles... We all live in a Yellow submarine...
 
Als ik over een gazpacho spreek, ga je waarschijnlijk denken aan de typische Spaanse koude rode soep. Nu er tomaten in alle kleuren en vormen te verkrijgen zijn maak ik een goud gele gazpacho. En met de tropische temperaturen in het verschiet hebben we meteen een perfecte starter voor de barbecue. 
Gouden gazpacho

Ingrediënten

1 gele paprika
1 oranje paprika
1 kg gele tomaten, Delhaize
1 snede witbrood
2 el sherryazijn
olijfolie
125 g verse geitenkaas, Le Larry bij Delhaize
peper en zout

Bereiding

Snij de paprika’s doormidden, verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Leg ze met de schil naar boven op de koude plaat. Schuif die bovenaan in de braadoven gedurende een 30 tal minuutjes. De paprika's zijn nu zwart geblakerd. Haal de plaat uit de oven en dek de paprika's onmiddellijk af met huishoudfolie. Na 10 minuutjes kan je makkelijk de pel verwijderen.

Pel de tomaten met een dunschiller of dompel ze enkele seconden onder in kokend water, laat schrikken in koud water en verwijder de schil.
Snij de gepelde tomaten in vier en verwijder de pitjes. Duw het afval door een zeefje, dit kan je straks gebruiken.

Rooster de boterham zonder bruin te laten kleuren. Doe dit door het brood kort op de sudderplaat te leggen of eventjes in de oven te roosteren.

Doe het vruchtvlees van de tomaten, het opgevangen sap, de gepelde paprika's en het geroosterd brood in de blender. Mix tot een gladde soep.
Voeg de azijn toe en kruid met peper en zout. Laat de blender nog eventjes kort draaien. Proef of de soep voldoende gekruid is.

Zet de soep een paar uren koel weg. 
Gouden gazpacho
 

Extra / Tip

Dien de soep op in glaasjes of kommetjes en verkruimel er de geitenkaas over. Werk af met een drebbeltje olijfolie.
Gouden gazpacho

Recept gemaakt in het kader van de kleurencampagne van Delhaize
Morgen kleurt de blog groen!
 
soep,paprika,sherryazijn,tomaten,gazpacho,Delhaize,koude soep,zomer,geitenkaas,