Temperaturen van mijn 3-oven AGA

hete plaat (linkerplaat): ongeveer 400°
sudderplaat (rechterplaat): ongeveer 220°
braadoven: 220° - 240°
bakoven: 160° - 180°
sudderoven: 90° - 110°

donderdag 26 juni 2014

Lam met ratatouille

Vandaag gaan we voor een lekker stukje lamsvlees op de BBQ en daarbij een heerlijke geurende ratatouille! Een typisch Frans gerecht dat je op alle menu kaarten terug kan vinden, vooral in de Provence.

Lam met ratatouille

Lam met ratatouille

In een restaurantje in Cucuron kregen wij een ratatouille voorgeschoteld zonder tomaat. Deze keer ga ik ook voor zo'n versie. Eigenlijk hoef je geen strikte regeltjes te volgen maar gewoon lekker en ontspannen kokkerellen, that's the spirit!


Wat heb ik gebruikt:

6 sneden lamsschouder zonder been

voor de marinade:
2 tenen look, geperst
enkele takjes rozemarijn, de naaldjes
enkele takjes tijm, afgeritst
2 soeplp olijfolie
fleur de sel & zwarte peper

voor de ratatouille:
4 kleine aubergines, in blokjes
4 kleine courgettes, in blokjes
2 groene paprika's, pitten en zaadlijsten verwijderd, in stukjes
1 ui, in stukjes
4 tenen look, geperst
1 klein pikant pepertje, geplet
olijfolie
herbes de Provence
vers gemalen zwarte peper
fleur de sel

Aubergine

Groene paprika

Ui en look

voor erbij:
stokbrood
olijfolie

Stokbrood

Hoe ga je tewerk:

Meng alle ingrediënten voor de marinade en lepel die over het lamsvlees. Dek af en zet koel.

Lam met ratatouille

Doe een geutje olijfolie in een cocotte. Stoof er de ui, look en pepertje in. Voeg de groenten toe, roer alles om en kruid met peper en herbes de Provence. Laat alles garen. Werk af met fleur de sel.

Grill de sneden lam op de barbecue.

Lam met ratatouille

Bestrijk enkele sneetjes stokbrood met olijfolie en laat die heel eventjes grillen op de barbecue.

Een lekker glas rode wijn maakt het plaatje af.

Lam met ratatouille

Bon Appétit!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly